Lørdag aften tørnede Italien sammen med Østrig i EM, og kampen endte ikke blot med en italiensk sejr. Spillerne fra støvlelandet kunne nemlig også tage en ny rekord med hjem.

I perioden fra 1972 til 1974 stod Dino Zoff mellem stolperne i det italienske mål. Her formåede de i en periode at spille 1143 minutter i streg, uden at lade én eneste bold gå i nettet.

Denne rekord har holdt indtil nu, for lørdag aften blev rekorden nemlig overgået af Gianluigi Donnarumma i målet og resten af det italienske mandskab på banen.

Da den ordinære spilletid på 90 minutter var overstået i ottendedelsfinalen mellem Italien og Østrig, var resultatet af kampen fortsat 0-0. På dette tidspunkt havde det italienske mandskab bragt sig op på 1145 minutter uden at indkassere et mål.

De formåede tilmed at holde rent bur helt frem til det 114. minut, hvorfor de altså har sat en ny rekord på 1169 minutter. Det er svarende til lige i underkanten af 13 hele kampe, uden at indkassere ét eneste mål.

Ikke nok med det, så satte de også en helt ny holdrekord for antallet af kampe i streg uden nederlag. Sejren over Østrig lørdag aften var nemlig deres 31. kamp i streg uden nederlag, hvorfor de har overgået rekorden på 30 ubesejrede kampe fra 1935 til 1939 under Vittorio Pozzo.

Det er et velrenommerede statistikmedie Gracenote, der melder om de nye rekorder, der er blevet sat af det italienske mandskab lørdag aften. De skriver også, at det seneste mål, der blev scoret mod Italien, var i en kamp mod Holland i oktober, der endte med resultatet 1-1.

Som sagt endte Italien med at vinde kampen 2-1 efter forlænget spilletid, hvorfor de har sikret sig yderligere avancement i EM.