Der var ikke meget at skrive hjem om for den blot 19-årige dommer.

En fodboldkamp for drenge i 10-års alderen udviklede sig sidste weekend ganske voldsomt i Sverige. Men det var ikke på selve banen, dramaet foregik – det var nemlig på sidelinien, at forældre og fodboldtrænere gik grassat og gik til verbalt angreb på kampens 19-årige dommer, Albin Collin. 

”Det var en kamp, hvor det ene hold gik mere til angreb end det andet hold, og den ene træner mente derfor, jeg blæste for lidt i fløjten, men det, syntes jeg ikke, var nødvendigt”, har Albin Collin ifølge Dagbladet forklaret. 

Henimod slutningen af kampen mistede en af trænerne for alvor besindelsen og løb ind på banen, hvor han begyndte at råbe af den unge dommer. Albin Collin blev kaldt en dårlig dommer, fordi han ikke havde dømt frispark, og samtidig var der en, der fra sidelinien råbte ”Er du dum i hovedet?” 

Og han lægger ikke skjul på, at han oplevede situationen som skræmmende:

“Jeg oplevede situationen som ophedet og skræmmende, men forsøgte at holde mig roligt og få forældrene til at falde ned”.

Han sagde til fodboldtræneren, at hvis han ikke forlod banen, ville kampen blive afbrudt. Da træneren ikke gik tilbage til sin plads, valgte Albin at gennemtrumfe advarslen og afbryde kampen. 

Det har fået stor opmærksomhed i Sverige, at en lilleputkamp kan ende så dramatisk, og måske skulle man tro, at Albin Collin efter denne oplevelse ikke har lyst til at trække i dommertøjet igen. Men det er ikke tilfældet. Han tror tværtimod, han vil bruge opmærksomheden til at arbejde endnu mere seriøst med dommergerningen, og er især glad for en helt særlig lovprisning, han har modtaget efter den voldsomme kamp. 

Sveriges bedste dommer, Jonas Eriksson, hylder nemlig Albin Collin for hans håndtering af kampen. Den erfarne, svenske FIFA-dommer har udtalt, at det var sejt gjort af Collin at afbryde kampen, og at forældre har brug for hjælp til at lære at bevare en gode stemning under kampene.  Jonas Eriksson har også ringet til Collin selv, og det betyder meget for den 19-årige dommer: 

Nu bliver den unge, svenske fodbolddommer hyldet for sin handlekraftige reaktion:

“Jeg blev helt chokeret over, at han ringede. Jeg sagde tak og fortalte, hvor meget det betød for mig. Han var virkelig sød og sender mig også en speciel dommerdragt som belønning. Det er stort”.