3 måder at behandle smerter i ryggen

Redaktionen — 30. jul 2019 11:54

Hver fjerde dansker har ofte ondt i ryggen. Rygsmerter er altså et problem, de fleste kender til. Der er sjældent noget alvorligt galt, når ryggen gør ondt, men hvis smerterne står på i længere tid eller er meget slemme, er det en ringe trøst. Der findes flere forskellige måder at behandle rygsmerter på. Her kan du læse om tre af dem.

Brug smertestillende håndkøbsmedicin

Hvis smerterne ikke er til at holde ud, eller hvis du kommer til at spænde yderligere i musklerne på grund af smerte, kan det være en god idé med smertestillende håndkøbsmedicin i korte perioder. Det er vigtigt, at du kun bruger smertestillende medicin i korte perioder, for ellers kan medicinen være med til at vedligeholde smerterne.

Kroppen har sit eget smertestillende system, og hvis man tager medicin i længere tid, vil kroppens eget system holde op med at fungere i den periode.

Hold dig i gang

Når du har ondt i ryggen, er det vigtigt, at du holder dig i gang. Det værste du kan gøre, er at sidde stille. Ifølge nyere forskning er bevægelse afgørende, hvis man vil blive rygsmerterne kvit. Du skal ikke frygte at komme til at lave forkerte bevægelser, for ryggen kan holde til lidt af hvert, og al bevægelse er godt. Det er altså en myte, at du skal holde dig i ro, når ryggen gør ondt.

Det er derfor også en god idé at styrke ryggen med forskellige øvelser. Du kan alliere dig med en fysioterapeut eller træner, eller søge på nettet efter rygøvelser. Hvis du ikke er vant til at styrketræne, bør du starte med at lave øvelserne uden vægt. 

De bedste øvelser til dig afhænger selvfølgelig af, hvor i ryggen du har ondt. Du kommer dog altid langt med ganske almindelige rygbøjninger. Planken er også en sikker vinder, fordi den styrker hele din core-muskulatur og dermed alle de muskler, der er med til at stabilisere ryggen.

Tag cannabisolie

Cannabisolie (CBD-olie) er en alternativ, men effektiv måde at behandle rygsmerter på. Olien med det aktive stof cannabidiol (CBD) har vist sig at have både smertelindrende og antiinflammatoriske egenskaber. 

CBD-olie er ikke euforiserende, da mængden af THC er væsentligt lavere end i den slags cannabis, der anvendes som rusmiddel. Du kan altså roligt tage CBD-olie. En af de store fordele ved at bruge CBD-olie er, at du ikke bliver afhængig, hvilket der er risiko for ved flere typer receptpligtig smertestillende medicin. Forskning har vist, at CBD hverken er vanedannende eller farligt for helbredet. Desuden medfører cannabisolie ofte færre bivirkninger end almindelig smertestillende medicin mod rygsmerter som for eksempel ibuprofen.

Andre læser

Kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg Fodboldnyheder

Partnere