I hjertet af Cataloniens hovedstad, Barcelona, står den legendariske fodboldklub FC Barcelona over for en bemærkelsesværdig forandring.

Klubbens nuværende cheftræner, Xavi Hernández, er sat til at påtage sig en ny og spændende rolle inden for klubben.

Denne udvikling kommer som en overraskelse for mange, idet Xavi, der stadig har et år tilbage af sin kontrakt, tidligere har udtrykt et ønske om at forlade sin position som træner til sommer.

Til trods for hans ønske om at træde tilbage, har klubbens ledelse, anført af præsident Joan Laporta, ikke opgivet håbet om at overbevise den tidligere midtbanespiller om at blive.

Laporta, som har stor tro på Xavis evner, ser ham som en nøglefigur i klubbens fremtid. Det er derfor ikke overraskende, at der nu er taget skridt til at sikre Xavis fortsatte tilknytning til klubben, om end i en anden kapacitet.

Det skriver Get Spanish Football News.

Xavi Hernández vil snart blive udnævnt til ny ambassadør for Barça Foundation, en rolle han vil dele med atleten Àlex Roca.

Denne position vil Xavi varetage sideløbende med, at han afslutter sin tid som træner for FC Barcelona. En officiel begivenhed er allerede planlagt i Catalonien for at markere denne nye fase i Xavis karriere.