Andre Onana fortæller, at Ajax ikke frygter Tottenham og vil forsøge at kontrollere kampen og have det sjovt undervejs – i tråd med klubbens filosofi. 

Når man er nået til semifinalen i Champions League, er der ingen grund til ikke at satse på at vinde turneringen. Og da slet ikke når man har slået et par af de allerstørste klubber ud i 1/8-delsfinalen og kvartfinalen. 

”Efter vi har vundet over Real Madrid og Juventus, frygter vi ikke nogen,” siger Ajax-keeper Andre Onana i et interview med AFP. 

Den 23-årige målmand fra Cameroun vil dog gerne anerkende aftenens modstander og deres kvaliteter. 

”Spurs er et rigtigt godt hold. De har dygtige spillere, og specielt på omstilinger kan de skabe problemer for os. Men det er op til os at håndtere disse situationer.”

Onana spillede i sin ungdomsår hos Barcelona, men kom til Ajax’ ungdomsafdeling i 2015, inden han året efter blev rykket op på seniormandskabet. Det har været lidt af en rutsjebanetur at stå i buret i Champions League, og han havde ikke forventet, at klubben ville nå så langt, fortæller han. 

”Det er min første sæson i Champions League, og da vi kvalificerede os til gruppespillet, tænkte jeg allerede ’wow’”

Ajax måtte igennem tre runder og seks kampe i kvalifikationen til Champions League – de første kampe var helt tilbage i juli måned mod Sturm Graz. Holdets ambition var i første omgang at kvalificere sig til Europa League, indrømmer Onana. Men blot fordi, at sæsonen i Europa har været en positiv overraskelse, betyder det ikke, at Ajax ikke vil være tro mod sin stil. 

”Det er klubbens filosofi at kontrollere kampe og holde på bolden. Det holder vi fast i. Det er tydeligt, at vores fans har nydt at se kampene, og vi har nydt at spille dem,” siger han til AFP. 

Midtbanespilleren Frenkie De Jong skifter til Barcelona til sommer, og det forventes at den unge forsvarsgeneral Matthijs de Ligt ligeledes bliver solgt efter sæsonen. Endnu grund til at slutte godt af, når mandskabet inden længe ikke er samlet længere, siger Onana. Ajax ligger på en delt førsteplads i den hollandske liga, er i pokalfinalen, hvor de møder Willem II, og har derfor en reel mulighed for at tage The Treble med hjem til Amsterdam. 

”Det er vigtigt for os at gøre noget stort. Hvis det betyder at vinde The Treble, vil det være smukt.”