Erik ten Hag siger, at han håber, at Ajax Amsterdam kan holde på sine dygtige spillere. Men det bliver ikke nemt.

Ajax Amsterdam leverede en kæmpe overraskelse, da de tirsdag vandt 4-1 over Real Madrid på Santiago Bernabeu, og dermed er videre til kvartfinalen i Champions League.

Madrilenerne vandt ellers det første opgør med 2-1, så der var mange, der ikke havde forudset, at tingenge vil blive vendt på hovedet i returopgøret. 

4-1-sejren var med til, at gøre klubbens mange talenter og lovende spillere endnu mere interessante for storklubber i Europa, og det er vilkårene i en klub som Ajax, siger træner Erik ten Hag. Men han krydser fingre for, at man kan beholde stammen på holdet i hvert fald et stykke tid. 

”Jeg håber, at vi kan holde sammen på denne gruppe af spillere så meget som muligt. Det vil være fantastisk, hvis vi kan udvikle os endnu mere sammen, men det er nærmest umuligt i moderne fodbold. Spillere smutter i en ung alder. Det er vanskeligt at stoppe, men det vil virkelig være godt at kunne arbejde de her spillere et par år endnu,” siger han til Ziggo Sport. 

ten Hag håber, at klubben kan fortsætte succesen i Champions League og mener ikke, at Ajax bør føle sig mætte allerede nu. Sæsonen er stadig ung. 

”Vi må leve dag til dag. Vi udvikler os meget som et hold og individuelt. Det er kun begyndelsen af marts, og vi kan stadig vinde tre trofæer. Så det er et fantastisk år, og det er et kompliment til holdet. Trofæerne bliver først løftet til sidst i sæsonen. Vi skal nyde sejren, men vi vil jagte mere,” siger Ajax-træneren til det hollandske medie, mens han understreger, at Ajax altid vil være undertippet i kampen om CL-trofæet i det nuværende fodboldklima. 

”Som en klub fra en lille nation er det svært at konkurrere med de store penge. Derfor var det også en fantastisk sejr(mod Real Madrid). Men vi vil mere. Vi vil forberede os godt til næste kamp, og vi vil spille bold med mod og selvtillid.”