Sir Alex Fergusons har afsløret, hvad han kiggede efter, da han skulle finde nye spillere til Manchester United, da han stod i spidsen for den engelske klub.

LÆS OGSÅ: Medie: Manchester United-transfermål har bedt agent forhandle om skifte til Old Trafford

Den skotske manager tilbragte 27 år i spidsen for Old Trafford-klubben. Han bliver betragtet som værende en af de mest succesfulde trænere i fodboldens historie. Han har nu selv indrømmet, at han mener, en stor del af hans succes skyldes hans øje for spillere, der har samme mentalitet som ham.

“Jeg tror, at det kan inddeles i få dele. Nogle af de spillere jeg havde, var absolut naturlige fodboldspillere med et naturligt talent. Men der var andre spillere, der delte min stålfasthed, der måske ikke var de bedste spillere, men de gjorde sig selv til de bedste spillere, fordi de også havde noget inde i dem,” sagde Ferguson til Manchester Uniteds hjemmeside.

“Jeg vender tilbage til et af mine første nederlag som manager i en alder af 32 år. Jeg forventede det ikke. Jeg gik ind til kampen med øjnene åbne, og troede, at det ville blive nemt. Vi tabte 5-2 til Albion Rovers. Jeg var manager for East Stirling, spillerne fik 5 pund om ugen, eller sådan noget. Jeg kom hjem og sagde: ‘Hvis ikke jeg får Alex Ferguson ind i min trup, så vil jeg ikke lykkes’. Så jeg sørgede for, at mine spillere havde en mental sejhed omkring sig fra det øjeblik.”

“Jeg tror på instinkt. Jeg havde et godt instinkt om spillere, og jeg havde et godt instinkt om at se på spillere, som jeg måske ville købe. Jeg vidste, at når jeg så på bestemte spillere, kunne jeg se træk, der fortalte mig, at de var Manchester United-spillere, eller Aberdeen-spillere eller St Mirren-spillere. Jeg kunne se det i visse spillere, jeg så på.”

LÆS OGSÅ: Manchester-klubberne kæmper om 18-årig angriber med pris på 300 millioner

“Instinkt var virkelig vigtigt. Og instinktet vælger nogle gange holdet. Vi spillede mod bestemte hold, og jeg havde et instinkt: ‘Okay, jeg vil ikke bruge bestemte spillere. Jeg bruger nogle andre spillere’. Jeg vil ikke sige, at det er intuition. Jeg vil sige, at det er instinkt.”