Man kan ikke benægte, at Lionel Messi har vist et fremragende niveau i 2021, hvilket også kan ses på hans statistikker. En ny analyse har nu slået fast, at han med stor afstand er den spiller i Europa, der i år har præsteret bedst.

LÆS OGSÅ: Bekræftet: Barcelona-stjerne skal behandles yderligere

Det er det anerkendte CIES Football Observatory (også kendt som Det Internationale Center for Sportsstudier), der har lavet en grundig og detaljeret analyse. Her har de kigget på spillernes præstationer for 2021 hidtil.

I forbindelse med analysen er der blevet indsamlet data fra de fem største ligaer i Europa, som dækker over samlet 98 hold. Her har man medtaget de spillere, der minimum har spillet 66% af minutterne i de hjemlige turneringer. Der er her tale om hhv. La Liga, Premier League, Bundesligaen, Serie A og Ligue 1.

Spillerne modtager point efter et system, der er udviklet af CIES Football Observatory. Det unikke ved dette system er, at der også tages højde for spillerens position på banen. Det vil sige, at der faktisk ikke er nogen fordel ved at være offensiv spiller, som ellers ofte er tilfældet.

Det er muligt at score maksimalt 100 point, hvilket dog er nærmest umuligt at opnå. Der er nemlig ingen fodboldspiller, der kan spille så mange kampe uden at lave fejl. Her tæller man nemlig også mistede bolde, begåede frispark og fejlpasninger med.

I analysen fra CIES fremgår det, at Messi har fået 92,5 point ud af 100 mulige. På andenpladsen finder man Bayern Münchens Robert Lewandowski med 89,5 point, hvorfor han har hele tre point op til Messi. Samme pointantal har Chelseas Jorginho i øvrigt. Dernæst følger Manchester Citys Rubén Diás med 89,4 og Cristiano Ronaldo med 89,3.

Der er ikke stor forskel på pointen fra nr. 2 til nr. 10, da det kun er tre point, der holder dem adskilt. Af denne grund er det også meget bemærkelsesværdigt, at Lionel Messi har formået at have tre point ned til andenpladsen.

LÆS OGSÅ: Avis: Paris Saint-Germain klar til at købe Barca-spiller

Det er et klart bevis på, at den argentinske stjerne har gang i et forrygende 2021. Hvis han kan fortsætte med at præstere på samme høje niveau, kan Barcelonas chancer for at vinde en titel ikke udelukkes.