FC Barcelonas økonomiske situation er ikke, hvad den har været. Joan Laporta vil derfor optage stort lån for at hente Erling Haaland.

Erling Haaland er en af de mest eftertragtede spillere på transfermarkedet. Der er en stor forventning om, at han forlader Dortmund til sommer.

LÆS OGSÅ: Godt nyt for Xavi: Barca-stjerne snart klar til comeback

Stort set alle storklubber i Europa ønsker at hente nordmanden, herunder Barcelona. Real Madrid er også ivrige efter at hente Haaland, men deres prioritet forventes at være Mbappé. Ham kan de hente på en fri transfer fra Paris Saint-Germain.

Ifølge spanske El Nacional har Joan Laporta planer om at sikre, at Haaland havner i Barcelona. Præsidenten vil nemlig sikre, at ikke både Mbappé og Haaland ender på Santiago Bernabeu.

Det bliver dog lettere sagt end gjort at sikre dette. Det skyldes naturligvis, at den økonomiske situation i Barcelona ikke er god. Derfor er han først og fremmest nødt til at finde en løsning på det finansielle aspekt.

I alt vil det nemlig koste 450 millioner euro at hente den 21-årige nordmand. Transferudgifterne vil løbe op i 100 millioner euro, mens han kræver en femårig kontrakt med en årsløn på 70 millioner euro.

Ikke nok med det, skal der også betales en stor sum penge i agenthonorar. Og Haalands agent, Mino Raiola, er kendt for at tage sig godt betalt. Efter sigende kræver Raiola cirka 40 millioner euro i Haaland-handlen.

For at nå i mål med at hente Erling Haaland, har Barcelona ifølge El Nacional planer om at låne penge. Mere specifikt planlægger Laporta og co. at optage et lån på hele 500 millioner euro. Det svarer til omtrent 3,7 milliarder kroner.

Barcelona ser ligheder mellem denne transfer, og hans signing af Ronaldinho tilbage i 2003. Købet af Haaland vil ikke blot hjælpe klubben på banen, men også i forhold til deres markedsføringsmuligheder.

LÆS OGSÅ: Laporta udtaler sig positivt om Haaland til Barcelona

Enric Masip, der er Laportas finansielle rådgiver, har hævdet, at det vil blive svært at købe Haaland – men ikke umuligt. Kun tiden vil vise, om den catalanske klub får det til at ske.