Lionel Messi er fri på markedet. Hans kontrakt med Barcelona er udløbet, og han kan frit søge nye græsgange.

LÆS OGSÅ: Avis: Disse to er de næste Barca-spillere, der bliver solgt

Dermed har den argentinske stjerne også slået det fast, at han ikke vil underskrive en kontraktforlængelse for enhver pris. Derfor kan det endnu ikke betragtes som værende sikkert, at han forlænger med den catalanske storklub.

Derfor tyder det på, at Camp Nou-klubben forsøger at gøre alt, hvad de kan, for at holde på deres største stjerne. De seneste nyheder fra spanske aviser og medier viser, at de er villige til at gå langt for at sikre det.

Det spanske medie Cope skriver, at La Liga har et lønloft, som hver klub i ligaen skal overholde. Derfor kan Barcelona ikke give Messi et appellerende tilbud, uden at få andre spillere til at gå ned i løn. Angiveligt skulle det netop være, hvad de forsøger i øjeblikket.

Ifølge journalisten Victor Navarro er der flere ‘sværvægtere’ i klubben, der nægter at gå ned i løn. De har ganske enkelt overladt forhandlingerne til deres advokater, der på vegne af deres kunder siger, at ‘hvad der er underskrevet, er underskrevet’.

Såfremt Joan Laporta og den øvrige ledelse ikke formår at skabe balance i lønbudgettet, risikerer de at miste klublegenden denne sommer.

Ganske vist er det flere gange gjort klart, at penge ikke er alt for Messi. For ham er det mindst lige så vigtigt, at der er et sportsligt projekt, der tiltaler ham. Tilsyneladende spiller økonomien dog også ind, da han ellers blot ville have accepteret en lønnedgang.

LÆS OGSÅ: Grønt lys givet: Her er Ansu Fati tilbage

Det forventes, at der i nærmeste fremtid bliver frigivet yderligere information om Messi-situationen. Tiden må derfor vise, om han beslutter sig for at forlænge med den catalanske klub.