Flere Barcelona-spillere er i deres karrieres efterår. Derfor arbejder klubben på at finde deres langsigtede afløsere. En af dem er Jordi Alba.

FC Barcelona er i fuld gang med en fornyelse af truppen. De er i gang med at finde afløsere for de spillere, der ikke har mange sæsoner igen.

LÆS OGSÅ: Lionel Messi genstand for tovtrækkeri: Barcelona håber på sensationelt comeback

Et navn, der står på denne liste, er den mangeårige Barcelona-veteran Jordi Alba. Ifølge El Nacional har klubben allerede fundet, hvad de anser som en passende afløser i form af Alex Grimaldo.

Alba har været en del af førsteholdstruppen i Barcelona i et årti. I en stor del af tiden har han været hædret som en af de bedste venstrebacks i verden. Det ændrer dog ikke på, at han bliver ældre.

Siden hans debut i 2008/09-sæsonen har han bidraget med 86 oplæg og 31 mål. Det gør ham til en af de mest offensive backs i moderne fodbold.

Barcelona føler dog, at det er ved at være tid til at tage afsked med Jordi Alba. Catalanerne mener nemlig, at han ikke længere har nok at tilbyde holdet.

Blandt andet er der forlydender om, at klubben mener, at han rent offensivt har været alt for forudsigelig i angrebet i denne sæson. Derudover er det også begrænset, hvad han har bidraget med i defensiven.

Han har dog bidraget med seks oplæg i denne sæson, hvorfor det i højere grad er i defensiven, det halter. Han har ikke den fart, han havde tidligere i karrieren, hvilket er en af årsagerne til, at Barcelona overvejer at afløse ham.

En af de spillere, de har udset sig som afløser for Jordi Alba, er Benficas-forsvarer Alex Grimaldo. Han har i denne sæson bidraget ed tre mål og tre oplæg. Desuden har han en fortid i Barcelona, hvorfor han hurtigt vil kunne tilpasse sig til La Liga.

Grimaldo har været på radaren i flere europæiske klubber i denne sæson. Selv skulle han dog ønske at skifte til Barcelona, selvom klubber som Chelsea og Juventus også er klar til at give ham en kontrakt.

Det er dog ikke sikkert, at Barcelona har råd til Grimaldo, da Benfica kræver 30 millioner euro for ham. Som med andre potentielle indkøb, er catalanerne nødt til først at sælge en eller flere andre spillere.

LÆS OGSÅ: PSG giver Mbappé gigantisk tilbud for at afværge Real Madrid-interesse

Grimaldo har dog angiveligt intet ønske om at blive i Benfica. Med en kontrakt, der løber frem til i 2023, og ham, der er på vej ind i sin teoretiske bedste alder, vil dette være Barcas bedste chance for at få ham.