FC Barcelona står i midten af en økonomisk krise. Det har fået ledelsen til at gå til spillerne med et krav om, at de skal gå 30% ned i løn. Der blev sat en deadline for forhandlingerne, men denne blev ikke overholdt.

LÆS OGSÅ: Barcelona har sat fem spillere til salg til januar-vinduet

Der er derfor blevet sat en ny deadline i næste uge.

Barcelona vil skæringer i lønningerne med 30%, hvilket vil spare klubben 190 millioner euro. De fleste spillere vil dog hellere vente på, at den nye ledelse er blevet sat ind.

Carles Tusquets, den midlertidige præsident i FC Barcelona, kunne i realiteten skære i lønningerne, men hvis ingen af spillerne har godkendt det, vil det blive mødt af stor utilfredshed, hvorfor man forhandler.

Messi vil ikke handle nu

Forhandlingerne er dog ikke gået som forventet, og der er især én spiller, som ikke forholder sig til scenariet – Lionel Messi. Han skulle angiveligt være den spiller, der er længst fra at gå ned i løn.

Han går umiddelbart stadig med tanken om at forlade FC Barcelona, og det er ikke gået nogens næse forbi, at Manchester City er den største bejler. Det er dog også blevet rapporteret, at Paris Saint-Germain og Inter er på banen.

Messi ønsker, at den nye ledelse er blevet sat ind, inden han træffer sin beslutning om sin løn. Den store udfordring ligger dog i, at han ikke har flere år tilbage af sin kontrakt, hvor man kan sprede hans løn.

LÆS OGSÅ: Tidligere Barca-forsvarer til Dest: “Aflever bolden til Messi”

Han har derfor ikke samme mulighed som Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen, Frenkie de Jong og Clément Lenglet, som alle har indgået en aftale om at gå ned i løn.