Barcelonas transfer-katastrofer: Har de spildt €1 milliard?

Mathias Busekist — 03. nov 2020 17:55
Foto: Shutterstock

Blaugranas kunnen på transfermarkedet har i manges øjne været tæt på katastrofalt. Det er selvsamme personer, der mener, at der er gået noget galt siden 2014/15-sæsonen.

LÆS OGSÅ: Koeman uenig med Setién: Han er ikke svær at styre

Vi vil nu bryde handlerne ned én sæson af gangen.

Sæson 2014/15:

PLAYERSIGNED FROMFEEHIT/MISS
Luis SuarezLiverpool£75mHIT
Jeremy MathieuValencia£18mOK
Thomas VermaelenArsenal£17mMISS
Ivan RakiticSevilla£16mHIT
Marc Andre Ter-StegenGladbach£11mHIT
Claudio BravoReal Sociedad£11mHIT

Det var denne sæson, hvor FC Barcelona fik sikret sig Luis Suarez i Liverpool. Han har indtil hans nylige afsked i Barcelona, været en god handel for klubben.

Ivan Rakitic var én af de finere spillere i La Liga, da han spillede for Sevilla. Han startede da også fint i Barcelona, men det gik senere ned ad bakke.

Marc Andre Ter-Stegen kom til Barcelona for blot £11 millioner, hvilket har vist sig at være én af de bedste handler, Barcelona har foretaget. Claudio Bravo var dog førstevalg på daværende tidspunkt, men han blev blot flippet, hvorefter Barcelona lavede profit, da han skiftede til City.

LÆS OGSÅ: Spørgsmål til Victor Font: Vil du signe Haaland eller Mbappé?

FC Barcelona valgte at hente Jeremy Mathieu, hvilket var en overraskende handel for mange. Han var ikke dyr, og han var brugbar i det korte stykke tid.

De tjente ligeledes over £70 millioner på Cesc Fabregas, der skiftede til Chelsea og Alex Sanchez, der skiftede til Arsenal.

Det var dermed en god sommer for FC Barcelona, selvom Thomas Vermaelen var en kæmpe skuffelse.

Sæson 2015/16:

PLAYERSIGNED FROMFEEHIT/MISS
Arda TuranAtletico£31mMISS
Aleix VidalSevilla£16mMISS

I sommeren 2015, hvor Barcelona var treble-vindere, havde de muligheden for at forbedre et allerede fremragende hold. Det var dog ikke et hold, der havde brug for forbedringer.

De valgte de rigtige positioner, men ikke de rigtige positioner. Aleix Vidal var ikke i nærheden af at kunne udfylde skoene, der blev efterladt af Dani Alves, og de £16 millioner, han kostede, kunne på ingen måde retfærdiggøres.

LÆS OGSÅ: Neymar endegyldigt tabt for FC Barcelona

Barcelonas fans havde dog høje forventinger til Arda Turan, som var en kæmpe del af Atlético Madrids succes. Han endte dog ikke med at slå igennem i Barcelona, hvilket kan skyldes, at de ikke brugte ham rigtigt.

Barcelona tjente dog £24.5 millioner for Pedro, der skiftede til Chelsea, hvilket var det rigtige tidspunkt at sælge ham på.

Sæson 2016/17:

PLAYERSIGNED FROMFEEHIT OR MISS
Andre GomesValencia£33mMISS
Paco AlcacerValencia£27mMISS
Samuel UmtitiLyon£22mHIT
Lucas DignePSG£15mMISS
Jasper CillessenAjax£12mMISS
Denis SuarezVillarreal£3mMISS

Sæsonen, som mange kan nikke genkende til, at man bare skal glemme. Andre Gomes var god med bolden, men han var aldrig Barcelona-materiale. De £33 millioner, de brugte på ham, var alt for højt et beløb.

Det samme problem kan pålægges Paco Alcacer, som også kom fra Valencia. Han kostede Blaugrana £27 millioner, og han blev hurtigt udlejet i to år. Han er nu 26 og spiller i Villareal.

LÆS OGSÅ: Maradona er blevet indlagt

Samuel Umtiti var til dels en succes for Barcelona. Han kostede £22 millioner. Han mistede dog sin plads efter en række skader, som stadig plager Umtiti i denne sæson. Han er dog tilbage på træningsbanen.

Lucas Digne kostede £15 millioner, og han kunne ikke finde takterne. Jordi Alba var dermed stadig førstevalget på venstrebacken.

Det samme gælder Jasper Cillesen, som blev hentet ind, da Claudio Bravo forlod klubben. Cillesen spillede 36 kampe for Barcelona, hvor de fleste var i Copa del Rey.

I samme sæson sagde man farvel til Marc Bartra, der skiftede til Dortmund, mens den 'fremtidige stjerne' Alen Halilovic skiftede til Hamburg for £4.5 millioner.

Sæson 2017/18:

PLAYERSIGNED FROMFEEHIT OR MISS
Philippe CoutinhoLiverpool£130mMISS
Ousmane DembeleDortmund£112mMISS
PaulinhoGuanzhou Evergrande£35mmMISS
Nelson SemedoBenfica£32.1mHIT
Gerard DeulofeuEverton£10.8mMISS
Yerry MinaPalmeiras£10,6mMISS

I kølvandet på salget af Neymar, valgte Barcelona at spendere store summer på især to spillere. Den første var Ousmane Dembélé om sommeren.

Dortmund havde på ingen måde intentioner om at sælge Dembélé, men det skulle alligevel ikke stoppe Barcelona, der satsede stort på det unge talent. De brugte således £112 millioner på den unge kantspiller.

FC Barcelona var dog ikke færdige endnu. Det var allerede til januar, de hentede Philippe Coutinho for £130 millioner.

LÆS OGSÅ: “Ikke engang som trøjeansvarlig”: Spiller langer ud efter Koeman

Det lykkedes dog aldrig for Philippe Coutinho at spille sammen med Lionel Messi, og Ousmane Dembélé udviste ikke det potentiale, man havde set i Dortmund, hvorfor mange ser tilbage på disse handler, som værende ét stort spild.

Klubbens mange fans regnede med, at klubben ville være færdig efter de to handler. De valgte dog alligevel at spendere yderligere £90 millioner i sommeren, som kan gå ned i historien som én af de værste i historien.

De hentede først Paulinho for £35 millioner. Det var ikke så dårligt, som det kunne have været, og han stod sågar noteret for ni mål og to assist i 21 kampe.

Barcelona smed derefter £32 millioner efter Nelson Semedo. Men, ligesom de andre efterfølgere for Dani Alves, levede heller ikke han op til prisen.

Gerard Deulofeu og Yerry Mina skaffede Barcelona et profit.

Sæson 2018/19

MalcomBordeaux£36.9mMISS
Clement LengletSevilla£32.3mHIT
Arthur MeloGremio£27.9mMISS
Arturo VidalBayern£16.2mOK

Den sidste sæson skulle aldrig igen gentages, selvom denne sommer heller ikke var god for Barcelona. De valgte først og fremmest at bruge £35 millioner på Malcom fra Bordeaux, hvilket var en grinagtig dårlig handel.

Clement Lenglet var med til at redde denne sæson, da han kom til Barcelona for £32 millioner fra Sevilla. Han er i den grad kommet i gang i denne sæson.

LÆS OGSÅ: Rakitic om Messi: Han kan gøre forskellen

Arthur er også blandt de spillere, som ikke længere er i klubben, da han skiftede til Juventus. I denne handel fik FC Barcelona Pjanic til klubben.

De hentede også Arturo Vidal for £16 millioner. Han havde sine momenter, men mere blev det heller ikke til.

Sæson 2019/20

PLAYERSIGNED FROMFEEHIT OR MISS
Antoine GriezmannAtletico£100mMISS
Frenkie de JongAjax£67.5mOK
NetoValencia£23mMISS
Martin BraithwaiteLeganes£16mMISS
Junior FirpoBetis£16mMISS
EmersonAtletico MG£11mMISS

I takt med, at sæsonerne fremskred, regnede mange med, at klubben ville være mere forsigtige med deres handler.

De hentede Antoine Griezmann i Atlético Madrid for £100 millioner samt Frenkie de Jong i Ajax for £67 millioner, som på sigt skal overtage for Sergio Busquets.

LÆS OGSÅ: Tidligere FC Barcelona-træner var klar til smide Messi på porten

Griezmann ser fortabt ud i Barcelona, hvorfor flere råder ham til at skifte hurtigst muligt. Han ligner en skygge af sig selv, en spiller uden selvtillid.

Frenkie de Jong blev først og fremmest smidt i en anden rolle, da han kom til klubben, hvilket mange ikke forstod. Han er dog for nylig blevet indsat på sin gamle plads, hvilket har gjort underværker for den unge spiller.

De sidste handler i form af Neto, Junior Firpo og Martin Braithwaite har ikke været noget lyspunkt heller.

Andre læser

Kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg Fodboldnyheder

Partnere