En aftale, der i sin tid blev indgået af tidligere klubpræsident Josep Maria Bartomeu, kan ende med at koste Barcelona dyrt.

En aftale indgået af Josep Maria Bartomeu, der han fortsat var præsident i FC Barcelona, kan ende med at koste klubben dyrt, hvis ikke de kvalificerer sig til Champions League.

LÆS OGSÅ: Xavi afslører: Kan ikke lade sig gøre

Heldigvis for den catalanske klub har de fortsat mulighed for dette. De har nemlig omtrent halvdelen af ligasæsonen tilbage. Derfor har de også et stykke tid til at kravle op gennem tabellen og placere sig på en af Champions League-kvalifikationspladserne.

Såfremt de ender med at vinde denne sæsons Europa League, vil de være kvalificeret til næste sæsons Champions League under alle omstændigheder.

Uanset hvordan de formår at gøre det, er det dog absolut nødvendigt, at de kvalificerer sig til Champions League.

Det skriver det catalanske medie SPORT, der rapporterer, at såfremt de ikke gør det, vil klubbens samarbejdspartner og sponsor Nike kunne opkræve en stor bøde.

Der er ikke nævnt et reelt beløb, men det nævnes, at Manchester United har en aftale med Adidas om, at producenten kan reducere deres betalinger til klubben med 30%, hvis ikke de spiller i turneringen to år i træk.

Har Bartomeu valgt at indgå en lignende aftale med Nike, kan det derfor ende med, at Barcelona går glip af store summer penge, som de havde kalkuleret at få fra Nike.

Hvis Barcelona skal nå deres mål om at vende tilbage til toppen af europæisk fodbold, kræver det, at de får styr på økonomien. De har nemlig brug for at hente forstærkninger til klubben.

Det bliver dog bestemt ikke lettere, hvis betalingerne fra Nike bliver reduceret, hvorfor Xavi og co. naturligvis er nødt til at gøre, hvad de kan for at sikre, at det ikke ender med at ske.

Den catalanske klub har været hårdt ramt på det økonomiske punkt, siden Joan Laporta tog over efter Josep Maria Bartomeu som præsident.

LÆS OGSÅ: Xavi har bedt Barca-ledelse om at hente Juventus-angriber

Laporta er sikker på, at han kan sikre, at Barcelona vender tilbage til deres vante niveau. For at få det til at ske, er tingene dog snart nødt til at begynde at falde ud til præsidentens fordel.