Konflikten mellem Palæstina og Israel er i den grad noget, der kan få sindene i kog. Følelserne sidder uden på tøjet, og fortællingen om, hvad der foregår mellem de to lande, er i høj grad farvet af øjnene, der ser.

Men når man så vælger at ytre sig på de sociale medier, skal man også være indstillet på at få en målskive på ryggen – og det må man sige, Bayern München-spilleren Noussair Mazraoui har fået.

Den marokkanske stjerne delte ifølge den tyske avis Spiegel en video, hvor han fortæller, at han håber, Palæstina trækker sig sejrrigt ud af konflikten med Israel.

Helt konkret skulle Mazraoui have sagt: “Gud, hjælp vores undertrykte brødre i Palæstina, de kan opnå sejr.”

Efterfølgende skrev Mazraoui i kommentarfeltet til videoen, at han stræber efter fred og retfærdighed i verden, og at han altid vil være modstander af enhver form for vold, terrorisme og had. Dermed tager han altså øjensynligt afstand fra Hamas’ angreb på Israel for mindre en to uger siden.

Vil have ham ud

Men selvom Mazraoui altså understreger, at han ikke støtter terror og vold, har det ikke formildet politikeren Johannes Steininger fra det kristendemokratiske parti CDU.

For selvom Bayern München ikke har udtalt sig om sagen, har Steininger en meget klar holdning til, hvordan klubben bør reagere:

Mazraouis kontrakt skal rives over.

Men Steininger vil faktisk gå endnu længere. I et opslag på X (tidligere Twitter) skriver politikeren, at alle statsliger muligheder bør tages i brug for at få Mazraoui udvist af Tyskland.

I opslaget henviser Steininger også til, at Bayern München blev kaldt ‘den jødiske klub’ af nazisterne, blandt andet på grund af den tidligere klubpræsident Kurt Landauer, som var jøde.Noussair Mazraoui, der i øjeblikket opholder sig i den marokkanske landsholdslejr, har spillet for Bayern München siden skiftet fra Ajax sidste år.