Francesco Braconaro, der er medlem af den medicinske komite under det italienske fodboldforbund, har bekræfter, hvad mange har forventet: Christian Eriksen kan ikke spille videre i Serie A. Det skyldes, at han har fået indopereret en ICD-enhed på Rigshospitalet.

Det skriver Ekstra Bladet.

“Christian Eriksen kan ikke få tilladelse til at spille i Italien,” fortæller Francesco Braconaro til Radio Kiss Kiss.

Han fortæller også, at sagen vil blive genovervejet, såfremt den danske landsholdsspiller får sin pacemaker fjernet. I et sådant tilfælde vil der dog blive stillet krav om yderligere undersøgelser.

Det er dog ikke sandsynligt, at han får sin ICD-enhed fjernet, skriver Ekstra Bladet, hvilket de har fået oplyst fra italienske pressekilder tæt på Inter. Faktisk er det ikke sikkert, at det nogensinde bliver muligt at fjerne den.

Christian Eriksen er ikke den eneste spiller, der har måtte opgive at spille i Serie A som følge af en ICD-enhed. Daley Blind fik en lignende enhed indopereret i 2019, og kan derfor heller ikke længere spiller i Serie A.

Dette skyldes, at de i italiensk fodbold har meget strikse regler, når det kommer til hjertelidelser hos topidrætsfolk.

Det er regler, der er blevet indført efter en række sager. Den kun 25-årige Livornos Piermario Morosini faldt om og døde under en Serie B-kamp i 2012, mens Fiorentina-anfører David Astori døde af et hjerteanfald i en alder af 31 år i 2018.