Han har spillet for Spaniens landshold, men han har også spillet i FC Barcelona. Gaizka Mendieta har nåede faktisk at spille i Barcelona i lige så lang tid, som Martin Braithwaite har gjort nu.

LÆS OGSÅ: Han er træt af situationen: Nu vil Messi ikke mere

Han ved derfor, hvad han snakker om.

Braithwaites skifte skete dog under særlige omstændigheder, da Barcelona skulle have tilladelse til at hente ham. Dette kom efter, at vinduet var lukket.

“Folk så en spiller, der spillede for et hold nederst i tabellen, og Barca er jo et af de største hold i verden. Om det er rigtigt eller forkert (at de kunne handle uden for vinduets åbning, red.), er en anden snak, men Barca manglede en angriber, og han passede godt til profilen. Han kendte ligaen og gjorde det godt for Leganés. Han kan score mål og bevæger sig ud i de åbne områder på banen. Han passer godt til Barca,” siger La Liga-ambassadør Gaizka Mendieta i et videointerview med dansk presse og forklarer:

“Det var også en spiller, de hurtigt kunne bringe ind på holdet, fordi han kender ligaen. Nu er han der, arbejder hårdt og forsøger at gribe mulighederne. Han kommer med noget, de andre angribere ikke har. Og så handler det om at arbejde hårdt for at få flest mulige minutter på banen.”

FC Barcelona ligger aktuelt på tredjepladsen i La Liga, hvor man har hele otte point op til Atlético Madrid. Gaizka peger dog på, at Braithwaite passer godt ind i Barcelonas spillestil.

“Jeg er enig i, at det ikke er det Barca, som vi kender fra tidligere, men de mangler også Iniesta, Xavi og alle de spillere, der gjorde Barca til det, de var. Barca har tilpasset sig til de spillere, man har nu, i stedet for at forsøge at importere en stil uden tanke på, hvilke spillere der er i truppen. Det er smart. Og der spiller Braithwaite altså en stor rolle.”

LÆS OGSÅ: Ronaldo i brøler: Afslører selv skandale

Martin Braithwaite er dog ikke med på holdkortet, når Barcelona i aften tørner sammen med Sevilla, da han har pådraget sig en mindre skade.