Det er reglen, som typisk er sværest at forklare til en, som ikke ligefrem er interesseret i fodbold. Men det bliver såmænd ikke længere nødvendigt at forklare reglen, der omhandler, at holdet, der har scoret flest udebanemål i et dobbeltopgør, som man ser i eksempelvis Champions League, vil sikre sig avancement, hvis holdene har scoret lige mange mål.

LÆS OGSÅ: Agüero udtaler sig om Messis fremtid

Man vil nemlig fremover lade kampen gå i forlænget spilletid, som er to gange 15 minuter, hvis man står uafgjort, uanset om målene er scoret hjemme eller ude. Og skulle det ske, at man stadig står lige efter forlænget spilletid, vil man, som man kender det, finde vinderen efter en straffesparkskonkurrence.

“Reglen om udebanemål har været en iboende del af Uefas turneringer, siden den blev introduceret i 1965.”

“Men diskussionen om dens afskaffelse er blevet debatteret til forskellige Uefa-møder gennem de seneste år,” siger UEFA-præsident Aleksander Ceferin i pressemeddelelsen.

“Selv om der ikke har været enighed blandt alle, så har mange trænere, fans og andre interessenter i fodbold sat spørgsmålstegn ved reglens fairness og ønsket at få den afskaffet.”

Han fremhæver ved reglen, at man ofte har set, at det leder til, at hjemmeholdet holder igen med den offensive fodbold, fordi man ønsker at holde nullet.

“Kritikken går også på, at det især i forlænget spilletid er unfair, at et hjemmehold skal score to gange, når udeholdet har scoret,” siger han.

Han fortæller efterfølgende, at man ikke anser hjemmebanefordelen som værende lige så stor, som man engang har følt.

LÆS OGSÅ: Lukaku antyder sit næste karrieretræk

“Taget i betragtning af den gennemgående ensartethed i forhold til spillestil på tværs af Europa og mange andre faktorer, der har ført til en mindre hjemmebanefordel, så har Uefas eksekutivkomité taget den rigtige beslutning i forhold til at indtage holdningen om, at det ikke længere er fair, at et udebanemål skal have større betydning end et scoret på hjemmebane,” siger han.