Shane Duffy har ikke tænkt sig at give op uden kamp, når Manchester City kommer på besøg hos Brighton i en kamp, der kan sikre topholdet det engelske mesterskab. 

Hvis Manchester City vinder på udebane mod Brighton søndag eftermiddag, er Pep Guardiolas mandskab engelske mestre for anden sæson i træk – uanset, hvordan det går forfølgerne fra Liverpool i deres kamp mod Wolves. Men Shane Duffy har planer om at spolere festen for City, fortæller Brightons 27-årige forsvarsspiller i et interview med The Guardian. Duffy blev kåret til klubbens bedste spiller i denne sæson og en sidste skalp for ham vil være at hente point mod City. 

”Alle spillerne er motiverede for at ødelægge deres fest. Jeg har fået beskeder fra et par Evertonsfans, som skriver til mig, at jeg skal lade dem få sejren, men jeg er professionel,” siger Duffy, der spillede i Everton, da han var yngre. 

”Men jeg er ikke i Everton længere. Vi kan ikke lade os påvirke af, hvilke tjenester vi gør andre. Vi er fodboldspillere og har et job at udføre.”

Brighton ligger nummer 17, men er sikre på at undgå nedrykning, så den sydengelske klub har ikke andet end æren og en mulig avancering til en 16. plads at spile for. Klubbens manager Chris Hughton pointerer da også, at de færreste regner med, at Brighton formår at sætte en stopper for City. 

”Men der er ingen tvivl om, at vi går ind til denne kamp med en bedre følelse end for et par uger siden, hvor vi endnu ikke havde sikret os overlevelse i Premier League. Det tager noget af presset af spillerne. Vi skal bevise, hvad vi kan på søndag,  ligesom vi gjorde mod Arsenal for nylig. Vi kan vinde alle kampe, hvis tingene falder ud til vores fordel, og vi spiller godt nok. Men så afhænger det også af, om City spiller op til deres bedste. Hvis de gør det, kan der kun blive én vinder af kampen.”

Brighton spiller mod Manchester City søndag klokken 16, mens Liverpool tager imod Wolves på Anfield.