Brøndby tvunget til at "trykke" nye penge

Mathias Busekist — 06. nov 2020 11:22
Foto: Shutterstock

Coronavirus har påvirket mange klubber, hvoraf de fleste er blevet presset i knæ, når det kommer til klubbens økonomi, og det tyder ikke på, at coronavirussen har tænkt sig at slippe jerngrebet i Brøndby.

LÆS OGSÅ: Hjulmand om førsteseed: Vil betyde rigtig meget

De forventede i starten af dette år et underskud på 30 millioner kroner. Det beløb er dog blevet justeret, så man nu forventer, at man lander på en underskud på 40 millioner kroner.

Det kan få stor betydning for klubben, at man nu igen skal have tilført kapital. Det siger analysen, der er foretaget af Kenneth Cortsen, som er sportsøkonom på professionshøjskolen i Aalborg.

"Coronaen har skabt store problemer for hele fodboldøkonomien. For Brøndbys vedkommende kan man inden for overskuelig fremtid blive tvunget til at "trykke" nye penge," siger Kenneth Cortsen til Ekstra Bladet.

Det er blot 10 måneder siden, at Brøndby gennemførte en aktieemission, hvor hovedaktionær Jan Bech Andersen og bestyrelsesmedlem Torben Bjørn Christensen konverterede deres lån til klubben til aktier, hvilket sikrede klubben 129,1 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Barcelona og Manchester United interesseret i Inter-midt

Det mest sandsynlige er, at Jan Bech Andersen spytter endnu flere penge i kassen, hvilket han da også har lovet, da han har sagt, at han vil holde en økonomisk hånd over klubben, men Brøndby har dog flere muligheder for at skaffe kapital.

Andre læser

Kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg Fodboldnyheder

Partnere