Cheftræner for AGFs kvindehold, Michael Schjønberg, har modtaget en ekstra karantænedag for at have overtrådt Dansk Boldspil-Unions (DBU) adfærdskodeks under og efter en kamp mod FC Nordsjælland.

For ti dage siden, i en kamp hvor FC Nordsjællands kvindehold besejrede AGF med 2-0, blev Schjønberg udvist efter at have modtaget to gule kort.

Det var dog ikke kun de gule kort, der skabte overskrifter. Cheftrænerens opførsel i forbindelse med udvisningen har ført til en indberetning fra kampens dommer.

Ifølge indberetningen råbte og gestikulerede Schjønberg gentagne gange mod fjerdedommeren, fortsatte med at brokke sig højlydt efter udvisningen og var lang tid om at forlade banen. Efter kampen opsøgte han desuden fjerdedommeren, hvilket blev betragtet som en “meget ubehagelig oplevelse” for dommerteamet.

AGF har i deres svar til kendelsen forklaret, at Schjønbergs tilstedeværelse og opførsel aldrig var ment som personlige angreb, men snarere reaktioner på spillets gang og dommerens kendelser.

Klubben har også påpeget, at en tilskuer under kampen sendte stikpiller og kommentarer mod AGF-bænken, hvilket kan have bidraget til misforståelser med dommerteamet. AGF hævder desuden, at en fejl fra fjerdedommerens side i forbindelse med en spiller fra FC Nordsjælland, der fik lov til at indtræde på banen og påvirke spillet, var årsagen til Schjønbergs anden advarsel.

Fodboldens Disciplinærinstans har dog vurderet, at Schjønbergs handlinger var i strid med DBU’s adfærdskodeks. Straffen for denne overtrædelse er fastsat til 19 karantænepoint, hvilket svarer til én spilledags karantæne.