Den danske klub må sande at skulle ned over vende en tur i 2. division.

‘Fremad Amager er klar til 2. division’.

Sådan lyder rubrikken på Fremad Amagers hjemmeside.

Og det er vel og mærke inden Fremad Amager tager hul på de sidste og afgørende kampe i 1.division.

Humlen er nemlig, at Fremad Amagers tidligere ejer har efterladt sig et større økonomisk rod. Bl.a. derfor må Fremad Amager en tur ned og vende i 2. division, men man har fortsat store planer på Amager.

“Fremad Amager har valgt at prioritere at få styr på økonomien i klubben her og nu, så klubbens overlevelse sikres på den korte bane. Ejerne har i det seneste år investeret et to-cifret millionbeløb i Fremad Amager, men det er en usund måde at drive forretning på – så det kommer vi til at justere. Det betyder vi fra næste sæson går efter at drive klubben med færre omkostninger og skabe en sund forretning som vi kan bygge videre på”, løfter Lars Hein på vegne af ejerkredsen sløret for.

Prioriteringen af økonomien er også årsagen til, at Fremad Amager ikke modtager en licens til fortsat at kunne spille i 1. division fra DBU – selv hvis klubben skulle være i stand til at spille sig op på den rigtige side af stregen:

“Fremad Amager skylder bl.a. 900.000 kr. til en Ghanesisk klub, som den tidligere ejer, russiske Anton Zingarevich, trods gentagne rykkere ikke har betalt – og med en sådan gæld kan DBU ikke tildele licens til 1. division. Vi har dog vundet en sag mod Anton Zingarevich i retten, der giver Fremad Amager ca. 1 million kr. i erstatning indenfor 1-2 måneder. Dette beløb har vi allerede skriftligt aftalt med den Ghanesiske advokat, at vi bruger til at betale den udestående gæld med”, fortsætter Lars Hein.

Fremad Amager har ligeledes et udestående med Ama’r Sport, men her er der eftersigende aftalt en afdragsordning, hvor 1. rate af 3. allerede er betalt.