Danmark er klar til VM. Forhåbentligt bliver det en lige så stor folkefest, som da de danske spillere i 2021 nåede hele vejen til semifinalen. Årets slutrunde bliver dog anderledes på mange måder, da den for første gang bliver spillet i vinterhalvåret. Hvis man kender det danske vejr på den tid af året, så ved man også, at der er risiko for, at man kommer til at sidde inde og vente på den første kamp. Derfor kan du ligeså godt tænde op i konsollen eller computeren og forberede dig til VM med disse fodboldspil.

FIFA 23

Siden det første spil i serien udkom i 1993, har dette legendariske spil betaget mange millioner af fans verden over. Populariteten af spillet har ført til, at mange af de større fodboldklubber har oprettet esport-afdelinger, hvor de har professionelle FIFA-spillere til at repræsentere klubben internationalt. FIFA 23, der udkommer i slutningen af september, vil være det sidste til at bære navnet FIFA, da det fra næste år vil gå under navnet EA Sports FC. Det forhindrer dog ikke dig i at kunne vise både dine venner og hele verden, hvem der er den bedste til FIFA.

I spillet har du mulighed for at vælge din favoritklub eller landshold, og tage kontrol over nogle af de stjerner, der kommer til at dominere årets slutrunde. Hvis du har, hvad der skal til, kan du måske endda føre Hjulmands tropper til tops og sørge for, at der bliver sunget “Der er et yndigt land” på Rådhuspladsen.

Football Manager

Har du altid drømt om at styre de eget fodboldhold, med alt hvad det indebærer, så er Football Manager spillet for dig. Her har du chancen for at overtage langt de fleste aspekter af det, det kræver at drive en klub. Du skal både holde styr på økonomi, spillernes moral og pressekonferencer, samtidigt med at du fører klubben til tops. Spillet har efterhånden opnået kultstatus, da det ikke bare bliver brugt af amatørspillere, men også af professionelle i fodboldverdenen. Udviklerne har talentspejdere over hele verden og sørger hele tiden for, at spillet er så nøjagtigt som muligt, derfor har flere store klubbers talentspejdere også brugt det som et redskab til at rekruttere nye spillere.

Du finder her ikke bare stjernerne til det kommende VM, men også dem, der er morgendagens stjerner på landsholdene. For at forberede dig bedst muligt til slutrunden, kan du tage kontrol over det danske landshold, der på trods af protester kommer til at deltage i slutrunden. Se, om du kan føre holdet til hæder, hvor du gennem kvalifikationer og slutrunder ikke bare lærer dit eget lands spillere at kende, men også de andres. I spillet vil du modtage rapporter og massevis af information om de modstandere, som du render ind i på din jagt mod succes.

Football Champions Cup

Hvis du gerne vil kombinere dine forberedelser med lidt spænding, så kan du gøre det ved at spille på spillemaskinen Football Champions Cup. I stedet for de velkendte frugter og barer, der ofte udløser den store gevinst, er det her fodbold, fodboldstøvler, klublogoer, fodboldtrøjer og dommerfløjter, du skal håbe på. Fodboldene er i spillet en slags joker, der kan kombineres med flere symboler og give adgang til bonusspil. Hvis du når bonusspillet, vil det være som at være en del af VM-slutrunden, da du “skal sparke et straffespark” i kassen foran en fyldt tribune. Noget, der kan give de fleste fodboldspillere præstationsangst, men ikke dig, vel? Hvis du tror på, at du kan sparke den ind til publikumsjubel, bør du prøve Football Champions Cup her.

Alle de ovenstående spil er gode måder at forberede sig på, indtil VM-slutrunden bliver sparket i gang. Lige meget, hvad du vælger, så er jeg sikker på, at vi er enige om, at pokalen i sidste ende skal hjem til Danmark! God spillelyst.