Når England og Belgien tørner sammen i den anden af to venskabskampe under den internationale pause i marts, vil der være en markant ændring på de engelske spilleres trøjer i anden halvleg.

I et forsøg på at skabe opmærksomhed omkring demens, vil spillernes navne nemlig ikke figurere på ryggen af trøjerne.

Dette tiltag er en del af en kampagne iværksat i samarbejde med Alzheimerforeningen, og det er ikke første gang, det engelske fodboldforbund (FA) tager et sådant skridt for at sætte fokus på sygdommen.

Kampen, der spilles på Wembley, er den anden test for det engelske landshold i denne pause, efter de tidligere har mødt Brasilien.

Det er en vigtig forberedelse for begge hold forud for sommerens Europamesterskaber. Denne særlige kamp er som et partnerskab mellem Alzheimerforeningen og FA og her har de valgt at fjerne spillernes navne fra trøjerne i anden halvleg. Tiltaget er en gentagelse fra en kamp mod Schweiz i marts 2022, hvor England også spillede med trøjer uden navne og vandt 2-1.

Det skriver The Mirror.

Kate Lee, CEO for Alzheimerforeningen, udtrykker håb om, at dette iøjnefaldende tiltag vil få fodboldfans over hele landet til at tale og tænke over tegn og symptomer på demens.

Trøjerne vil efterfølgende blive bortauktioneret for at samle midler til støtte for forskning i Alzheimer. “Ved at bruge fodbold som en platform til at øge bevidstheden om demenssymptomer, håber vi ikke kun at opfordre fans til at donere til vores forskning i tidlig diagnose, men også at støtte deres kære lige så meget som de støtter deres fodboldhold,” siger Lee.

Hun understreger vigtigheden af at tage de første skridt mod en diagnose, hvis man mistænker, at en nær står over for sygdommen.