Manchester United er en klub med historie. De har vundet Premier League hele 13 gange, men når man runder sommer, så er det hele otte år siden, at man sidst har vundet Premier League i Manchester United.

LÆS OGSÅ: Ferdinand er forundret: Han bør skifte permanent fra United

Og det kommer heller ikke til at ske, hvis man vælger at fortsætte med at have Ole Gunnar Solskjær ved roret. Det mener i hvert fald Goal-eksperten Alex Keble, der specialiserer sig i taktisk analyse.

”De Røde Djævle fortsætter med at vise god form i små glimt, men nordmanden besidder ikke den taktiske indsigt, som det er påkrævet, for at udfordre Manchester City langsigtet,” lyder det således fra Keble. 

Han vil dog gerne indrømme, at Ole Gunnar Solskjær har forbedret mange ting i Manchester United, og det skulle først og fremmest være atmosfæren. Men der er et loft for, hvad Ole Gunnar Solskjær er i stand til at udrette i Manchester, mener Keble, der altså ikke mener, at Solskjær har evnerne til at vinde Premier League.

Keble peger på, at Manchester United har en historie og økonomi, der gør, at de burde være en titelkandidat.

”Det gør de ikke, med Solskjær ved roret, hvor de i stedet svinger meget. En stribe sejre giver fornyet håb, før et nyt formdyk trækker dem tilbage.” 

Keble mener, at der er en taktisk forklaring på deres problemer, der også påpeger, at Manchester United har hentet 15 point i deres seneste ti ligakampe.

“Den tilgang, som planetens ypperste taktikere har, kan koges ned til et par linjer; et par nøgleidéer, der er sammenhængende og tydelige at se under kampene. Vi er nu to-et-halvt år inde i Solskjærs projekt, og det er stadig svært at udpege, hvad den overordnede taktiske strategi er, bortset fra en vag idé om fokus på fart og styrke.”

Keble mener, at Ole Gunnar Solskjær simpelthen ikke kan følge med de seismiske og revolutionære taktiske ændringer, vi har set i Premier League gennem det seneste halve årti.

”Vi har set stadigt flere taktiske über-nørder, begyndende med Antonio Contes Chelsea i 2017, som har sat et niveau på 93 point eller højere, for at vinde mesterskabet, takket være ultra-koreograferet offensiv fodbold.”

LÆS OGSÅ: Koeman om Piqué-sviner: “Jeg kan godt lide det”

”Nøgleordet i øjeblikket er ‘automatismer’. Faste bevægelser, der designes og øves igen og igen, hvilket giver holdet en struktur i deres løb med bold, der er lige så finjusteret som løbene uden bolden; det sidder fuldstændigt på rygraden, ligesom når forsvarsspillere træner defensiv struktur med et reb rundt om hofterne.” 

Manchester United står overfor Pep Guardiola og Manchester City søndag på Etihad Stadium.