Der er bestemt ikke meget at skrive hjem om lørdag.

Kenzo er en passioneret fan af Marseille, der er dedikeret til klubben og støtter den gennem tykt og tyndt.

Og sidste lørdag var ingen undtagelse, da den unge fan, der kæmper mod kræft, var blevet inviteret af Marseille til at overvære sæsonens sidste kamp for at markere en særlig begivenhed.

Men selvom man normalt kan leve med, at spillet på banen ikke går over i historiebøgerne, som det smukkeste nogensinde, så var scenerne uden for grønsværen decideret tragiske.

Og der er intet og sige til, at episoden løb med alle overskrifterne.

Da Kenzo og familien havde taget plads på tribunen, måtte de hurtigt sande, at 10 Ajaccio-fans formåede at bryde ind hvor de sad.

Og her gik det ikke fredeligt for sig.

‘Fansene’ valgte at tage Marseille-trøjen af Kenzo for at brænde den, mens faren op til flere gange blev slået i ansigtet:

“Eftersom jeg troede, at vi var i sikkerhed, gav jeg Kenzo lov til at tage Marseille-trøjen på, men så kom de ind og skubbede til min søn, så hans hoved ramte væggen. De slog min mand i ansigtet og rev trøjen af Kenzo og brændte den”, løfter hun sløret for til det franske medie Corse-Matin.

Og siden da har klubben brudt tavsheden i en pressemeddelelse.

Her lægger de ikke skjul på, at de tager afstand til den episode, der udspillede sig, da voldsmændene lagde vejen forbi afsnittet, hvor Kenzo og hans familie sad.

“Den 25. april havde AC Ajaccio fornøjelsen af at være vært for lille Kenzo, der lider af kræft. Han havde udtrykt sin drøm om at møde spillerne fra Marseille. Drømmen blev hurtigt til et mareridt, da Kenzo og hans forældre, som kom i Marseilles farver, blev angrebet af personer, der brød ind i deres lokale”, lyder det indledningsvis fra klubben, inden de fortsætter:

“Disse personer repræsenterer på ingen måde vores klub eller vores værdier. Selv den mest ekstreme dumhed kan ikke undskylde denne adfærd. Klubben fordømmer kraftigt disse handlinger. Så snart personerne er blevet identificeret, vil vi straffe dem”, fortæller klubben hudløst ærligt i pressemeddelelsen på sin hjemmeside.

Og på trods af, at klubben inden længe er at finde i den næstbedste franske fodboldrække, så lykkedes det dem alligevel af trække sig sejrsrigt ud af opgøret mod Marseille, der næste år er tilbage i kvalifikationen til det fine selskab, Champions League.