I søndagens Premier League-opgør på Vitality Stadium, der endte 1-1 mellem Bournemouth og Nottingham Forest, blev Philip Billing vist ud efter en tackling, som Nottingham Forests træner, Nuno Espirito Santo, betegnede som “kompromitterende” over for Callum Hudson-Odoi.

Hændelsen fandt sted sent i kampen, hvor Hudson-Odoi havde udlignet Justin Kluiverts åbningsmål fra det 5. minut før pausen.

Dommer Rebecca Welch, som blev mødt med buhråb, da hun forlod banen, tildelte Billing et direkte rødt kort i det 84. minut for en tackling midt på banen, hvor han ramte Forests målscorer på akillessenen. Synet af en haltende Hudson-Odoi satte en dæmper på en eftermiddag, hvor det nedrykningstruede Forest hold hentede et vigtigt point.

Nuno, der var enig i Welchs beslutning, udtalte: “Det er åbenlyst, at det er et rødt kort, og det er ikke fair, fordi jeg mener, med al respekt til Billing, jeg håber, han forstår, når han hører disse ord. Der er andre måder at stoppe spillet på. Der er andre måder, uden at kompromittere spilleren, ved du hvad jeg mener? Der er andre måder.”

Kampen bød på få store chancer i anden halvleg i et opgør, der var præget af mange ophold i spillet, med i alt 31 frispark og 17 hjørnespark.

Værterne tog hurtigt føringen fra et hjørnespark af Lewis Cook, som Luis Sinisterra forlængede til Kluivert, der satte åbningsmålet ind forbi Matz Sels i sin debut for Forest, før Hudson-Odoi udlignede lige før pausen.

Bournemouths træner, Andoni Iraola, var uenig i Welchs beslutning om at udvise Billing og sagde, da han blev spurgt, om han var enig i sin modparts vurdering af, at kampen havde været “slet ikke let for dommeren”: “Jeg synes ikke, der har været nogen svære beslutninger at tage. Sandsynligvis var antallet af fløjtede frispark meget højere end i andre kampe.”

Iraola følte også, at hans hold burde have fået tildelt et hjørnespark mere, før Welch, der i december blev den første kvinde til at dømme en Premier League-kamp, fløjtede kampen af efter syv minutters tillægstid i anden halvleg. Han mente dog ikke, at dommeren, hvis præstation i Cherries’ FA Cup-kamp mod QPR han roste, blev behandlet anderledes på grund af sit køn, selvom der lød råb om “du er ikke egnet til at dømme” rundt omkring på stadion.

Hvis en anden dommer havde truffet de samme beslutninger, sagde Iraola: “Jeg tror, modtagelsen ville have været den samme. Jeg synes, hun klarede sig rigtig, rigtig godt mod QPR. I dag var der nok mange stop, og sandsynligvis var det ikke en let kamp for hende, men jeg tror ikke, modtagelsen ville have været anderledes.”