Ronald Koeman skal forsøge at få FC Barcelona tilbage i toppen af europæisk fodbold. Den mission begynder for alvor, når Champions League vender tilbage d. 20. oktober.

Senere i dag bliver de officielle puljer offentliggjort. Først her vil Barcelona kende til deres modstandere i gruppespillet. De er i samme pot, som Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City og Chelsea.

De kan ikke ende i pulje med et hold fra den samme pot eller et hold fra samme land. Det betyder, at de i hvert fald er garanteret ikke at have i gruppe med La Liga-mestrene fra Real Madrid eller Europa League-vinderne fra Sevilla.

Ingen Champions League-finale siden 2015

Barcelona har ikke været i finalen i Champions League siden deres triumf i 2015. Derfor er de fast besluttede på at afslutte en periode med blot én semifinale, som det bedst resultat, i de seneste fem sæsone

Deres katastrofale nederlag på 8-2 mod Bayern München i sidste sæsons kvartfinal medførte næsten, at Lionel Messi forlod klubben.

Den argentinske verdensstjerne har dog forpligtet sig til klubben i mindst 12 yderligere måneder, og har derfor øjnene stift rettet mod endnu en Champions League-medalje.

Han har udtalt følgende til det spanske medie Sport: “Efter så mange uenigheder vil jeg gerne sætte en stopper for alting. Vi er alle nødt til at være forenede og antage, at det bedst endnu ikke er kommet.”

Barcelona kan møde følgende hold i gruppespillet:

Pot 1: Bayern München, Liverpool, Juventus, PSG, Zenit St Petersburg, FC Porto

Pot 3: Dynamo Kyiv, Red Bull Salzburg, RB Leipzig, Inter Milan, Olympiacos, Lazio, Krasnodar, Atalanta

Pot 4: Lokomotiv Moskva, Marseille, Club Brugge, Borussia Monchengladbach, Istanbul Basaksehir, Midtjylland, Rennes, Ferencvaros