I hjertet af det skotske Old Firm-derby mellem Rangers og Celtic, der fandt sted søndag eftermiddag, udspillede der sig et drama.

Den danske midtbanespiller Matt O’Riley blev mål for en glasflaske kastet fra tribunen, kort efter han med en elegant panenka havde bragt Celtic foran på straffespark.

Heldigvis undgik O’Riley at blive ramt af flasken, men episoden har vakt stor opstandelse.

Celtic har offentligt udtrykt deres forfærdelse over hændelsen og bekræftet, at en glasflaske blev kastet mod deres spiller under kampen. Klubben har med alvorlige bekymringer henvendt sig til Rangers og er blevet informeret om, at politiet nu efterforsker sagen. “At vores spillere og personale skal være mål for kasteskyts er rystende og fuldstændig uacceptabelt,” udtalte en talsperson fra Celtic.

Ud over angrebet på O’Riley blev Celtics assistenttræner, John Kennedy, ramt af mønter under samme kamp, hvilket også er under politiets efterforskning. Denne form for adfærd fra tilskuernes side kaster en skygge over fodboldens ånd og fællesskab, som ellers fejres i disse intense lokalopgør.

Kampen, der er kendt for sin høje spænding og historiske rivalisering, endte med en 3-3 uafgjort, men resultatet blev overskygget af de uacceptable handlinger fra nogle af tilskuerne.

Old Firm-derbyet mellem Rangers og Celtic er en af de mest passionerede og traditionsrige fodboldkampe i verden, hvor følelserne altid sidder uden på tøjet. Det er en kamp, der transcenderer sporten og dykker ned i kulturelle og historiske rivaliseringer, hvilket gør hændelser som denne endnu mere beklagelige.