Premier League bekræfter, at salget er blevet godkendt og gennemført, og derfor har Newcastle fået nye saudiarabiske ejere

Newcastle United har i de seneste 14 år var ejet af den britiske milliardær Mike Ashley. Torsdag aften blev det meldt ud, at det nu er slut.

LÆS OGSÅ: Serie A-klub viser interesse for uønsket Barca-spiller

Premier League har bekræftet, at salget af den britiske klub er blevet godkendt. Køberen af klubben er et saudiarabisk konsortium under navnet PIF (Public Investment Fund), som overtager ejerskab og drift af klubben med øjeblikkelig virkning.

Det er dog ikke PIF alene, der har overtaget aktierne i den britiske klub. Også PCP Capital Partners og RB Sports & Media er en del af det nye ejerskab, der tilsammen overtager alle aktier i klubben, hvorfor Mike Ashley ikke længere vil have ejerskab i klubben.

“Premier League har nu modtaget juridisk bindende forsikringer om, at Kongeriget Saudi-Arabien ikke vil kontrollere Newcastle United Football Club,” oplyser Premier League ifølge bold.dk

“Alle parter er glade for at have afsluttet denne proces, der giver sikkerhed og klarhed til Newcastle United Football Club og deres fans,” lyder det også fra Premier League.

Det får stor betydning for Newcastle, at de får nye ejere, for ifølge flere engelske medier er det nye ejerskab nemlig med til at gøre Newcastle til den rigeste klub i hele Premier League.

LÆS OGSÅ: Trods økonomisk kaos: Her er Barcelonas budget til vinterens transfervindue

På nuværende tidspunkt er Newcastle at finde næstsidst i tabellen i Premier League med blot tre point efter syv kampe. Det bliver interessant at se, hvorvidt øget kapital kan forbedre deres præstationer og resultater i fremtiden.