Tirsdagens landskamp mod San Marino vil ikke kun blive husket for hårdt spil, en kneben sejr, elendigt dansk spil, og det famøse knæ i Højlunds ryg mod slutningen af kampen.

Det var nemlig også den kamp, hvor Simon Kjær overtog en 22 år gammel rekord på landsholdet – nemlig antallet af spillede kampe.

Da bolden blev givet op tirsdag aften, og Simon Kjær startede på banen, blev det nemlig officielt hans optræden nummer 130 i den danske landsholdsdragt. Dermed brød han den tangering af Peter Schmeichels rekord på 129, som Kjær nåede op på i lørdags mod Kasakhstan.

Men fodboldspillere holder ikke evigt. Faktisk holder de typisk noget kortere end det almene menneske på arbejdsmarkedet.

Og som 34-årig forsvarsspiller, er der ikke noget at sige til, at nogle måske begynder at øjne den dag, hvor Kjær lægger fodboldstøvlerne på hylden.

Men de må hellere tage et par gode bøger med til ventetiden.

Mange år endnu

Kjær har nemlig ingen planer om at stoppe i rødt og hvidt.

“Jeg har ikke tænkt mig at stoppe lige foreløbig, så jeg har masser af år i mig,” siger landsholdsstopperen til bold.dk.

Kjær er dog også bevidst om, at rekorden kun er til låns. Christian Eriksen er nemlig blot fire kampe efter med en total på 126 i landsholdsdragten, og så er han tre år yngre end Kjær.

Men når Eriksen en dag går forbi den nuværende rekordholder, vil Kjær være den første til at ønske den danske midtbanekreatør tillykke med titlen.