I en dramatisk afslutning på Africa Cup of Nations-finalen søndag aften, blev Sebastien Haller helten, da værtsnationen Elfenbenskysten vendte kampen og vandt 2-1 over Nigeria. Dette sikrede dem deres tredje AFCON-titel.

Nigeria, anført af Victor Osimhen, så ud til at gentage deres 1-0 sejr over Elfenbenskysten fra gruppespillet, da deres anfører, William Troost-Ekong, headede det første mål ind i slutningen af første halvleg.

Men Franck Kessie udlignede kort efter pausen, og Haller afsluttede et indlæg fra Simon Adingra i det 81. minut, hvilket udløste vilde jubelscener blandt de orangeklædte fans på stadion i Abidjan.

Elfenbenskystens triumf tilføjer 2024-titlen til deres tidligere sejre i 1992 og 2015 og lader dem indtage en plads ved siden af Nigeria med tre Cup of Nations-titler i alt.

Kun Egypten, Cameroun og Ghana har vundet titlen oftere. Nigeria missede chancen for at matche deres ghanesiske rivaler med fire sejre.

Elfenbenskysten, som blev den første værtsnation til at vinde AFCON siden 2006, havde en bemærkelsesværdig rejse i turneringen. Efter et knusende 4-0 nederlag til Ækvatorialguinea i gruppespillet, som var deres største hjemmebanenederlag nogensinde, skiftede de træner fra Jean-Louis Gasset til Emerse Fae.

Dette skifte markerede starten på et utroligt comeback, hvor de besejrede de forsvarende mestre Senegal i straffesparkskonkurrence, vandt over Mali med et mål i sidste øjeblik i forlænget spil, og slog DR Congo med et mål fra Haller i semifinalen.

Kampen blev spillet foran et fyldt stadion med 60.000 tilskuere, hvor mange måtte finde sig i at se kampen fra trapper og andre udsigtspunkter. Traditionelt har finaler i Cup of Nations været målfattige affærer, men denne finale brød med traditionen og bød på spænding og mål.

Elfenbenskysten, som tidligere har haft fire målløse finaler, der alle gik til straffespark, viste denne gang, at de kunne vinde inden for de 90 minutter.