Man siger, at tredje gang er lykkens gang. For Lionel Messi var det femte gang, der blev lykkens gang. I nat besejrede han og Argentina nemlig Brasilien med en 1-0-sejr i finalen i Copa America.

LÆS OGSÅ: Barcelona vil tilbyde stjerne til PL-klub som Haaland-alternativ

Dermed satte de også en stopper for 28-års titeljagt for Argentina. Siden holdets seneste sejr ved den sydamerikaske turnering i 1993, har de tabt fire Copa America-finaler i træk. Men denne gang blev det argentinerne, der kunne løfte trofæet.

Kampen blev afgjort på en scoring af 33-årige Angel Di Maria, der scorede midtvejs i første halvleg. Det var derfor ikke en målrig sejr, men det har næppe betydning for Lionel Messi og resten af mandskabet. En sejr er en sejr.

For Messi har det dog haft særlig stor betydning, at han i nat kunne løfte Copa America-trofæet. Inden de gik på banen i nat, har han nemlig aldrig vundet en titel med seniorlandsholdet.

Flere gange har han dog været tæt på, da han var med, da Argentina tabte Copa America-finalen i både 2007, 2015 og 2016. Derfor har titlen og trofæet naturligvis stor betydning for den argentinske troldmand.

“Messi har jo tidligere sagt, at han ville give alle sine pokaler væk for at vinde et verdensmesterskab med Argentina. Men også bare det at vinde Copa America ville betyde rigtig meget for ham, for det er jo det, han mangler,” sagde Viaplay-kommentator Jonas Schwartz til Ritzau ifølge Ekstra Bladet, og fortsatte:

“Landsholdet betyder rigtig meget for argentinerne, så det fylder også meget for dem, at de ikke har vundet noget i lang tid. Det vil være en kæmpe forløsning for Messi.”

LÆS OGSÅ: Han rygtes væk, men Koeman vil beholde ham

Messi kunne selv være kommet på måltavlen, men han missede en stor mulighed for at score 2-0-målet. Han fik dog ikke nettet til at blafre, men det viste sig – heldigvis for argentinerne – at være uden betydning.