”Jeg har aldrig været med til noget lignende,” fortæller Christian Eriksen efter Danmarks comeback i kampen mod Schweiz.

Gårsdagens landskamp mellem Danmark og Schweiz var en vild forestilling at overvære for tv-seerne. Men det var også vildt at være en del af inde på banen, fortæller Christian Eriksen

”Jeg har aldrig været med til noget lignende som de sidste seks minutter,” fortæller Tottenham-spilleren til Ekstra Bladet efter kampen i Schweiz, hvor Danmark hev en uafgjort med hjem efter at have været nede med 0-3 indtil 84. minut.

Den 27-årige offensive midtbanespiller var involveret i flere af danskernes mål og stod blandt andet for oplægget til Mathias Zanka Jørgensens scoring til 1-3, der blev startskuddet til jagten på point i en kamp, der ellers så tabt ud.

”Jeg nåede at kigge op på klokken, og den bliver ved med at stå på 40-tallet. Det gav lidt tro på det. Det første mål var lidt en bonus, og troen var der lidt, men alligevel ikke rigtigt. Da vi så scorede det andet mål, havde vi det sådan, at vi skulle nå det tredje. Det var der, følelsen var der,” sagde landsholdsprofilen til avisen i minutterne efter kampen.

Da Henrik Dalsgaard udlignede to minutter inde i overtiden, var det lige ved, at holdet også ville gå efter sejren, siger han.

”Da vi havde scoret det tredje, tænkte vi: Skal vi også gå efter det fjerde? Ej, vi måtte også lige bruge hovedet, for der var alligevel ikke lang tid tilbage. I sidste ende var det jo tilfredsstillende at få point.”

Christian Eriksen pointererede dog også, at det ikke skal glemmes, at Danmark langt fra imponerede i store dele af kampen. De første fem minutter af kampen var god fra danskernes side, men derefter efterlod de initiativet til Schweiz, siger han.

”Vi løb meget efter bolden og kom meget for sent. Det gjorde, at vi løber mange forgæves meter. I anden halvleg fik vi justeret vores pres. Vi kommer selv i nogle bedre situationer og får skabt mange flere chancer. Så i anden halvleg synes jeg, at vi var et andet hold end i første,” siger han til EB.