Everton har i dag bekræftet, at klubben vil appellere sin anden pointfradragelse.

Denne beslutning understreger klubbens utilfredshed med afgørelsen, som efterlader “The Blues” kun to pladser over nedrykningszonen.

Dommen, der fulgte med denne anden fradragelse, syntes faktisk at støtte mange af Evertons påstande fremsat i deres indsendelse.

Dette inkluderede det faktum, at klubben havde indrømmet yderligere overtrædelse – hvilket tilsyneladende ikke var tilfældet ved den første – og at der var andre formildende omstændigheder, såsom situationen omkring Alisher Usminovs involvering, der blev afsluttet efter invasionen af Ukraine.

Som klubben antyder, er det svært at se, hvordan denne proces kunne være mere uigennemsigtig og forvirrende, end den er nu.

For eksempel har vi stadig ikke en tilfredsstillende forklaring på, hvorfor Nottingham Forest kun modtog en fire points straf for en første overtrædelse, der var betydeligt større end Evertons, mens “The Toffees” fik frataget ti point.

Og der er stadig en potentiel yderligere pointfradragelse på grund af påståede igangværende problemer med en betaling for det nye stadion ved Bramley-Moore Dock.

Ingen er sikre på, hvornår denne beslutning vil blive truffet, og om den kan påvirke denne kampagne, eller om den vil tages over i næste sæson.