Han er i øjeblikket i færd med at spille sin 17. sæson for Barcelona. Gennem tiden i den spanske klub har Messi haft stor succes, da han bl.a. har været med til at vinde fire Champions League-titler og selv har vundet Ballon d’Or seks gange.

LÆS OGSÅ: Juventus blander sig i kampen om Real Madrid-spiller

Fabregas, der har været heldig at opleve den argentinske stjernes talenter på tæt hold på Camp Nou mellem 2011 og 2014, mener at hans tidligere holdkammerat ikke har en ligemand i moderne fodbold. Han fortalte også, at han altid vil se den 33-årige som en inspirationskilde.

Monaco-stjernen hyldede Messi, men fandt også plads til at hylde både Thierry Henry, Carles Puyol og John Terry, da han skulle beskrive sin perfekte fodboldspiller. Endvidere stemplede han også sig selv som en mester, når det kommer til kunsten af aflevere.

“Fra alle spillere, jeg har spillet med? Jeg behøver ikke rigtigt at vælge mange. Jeg vælger Lionel Messi. Så har du den perfekte fodboldspiller lige der. Jeg behøver ikke at gå så langt,” sagde han ifølge Goal.

“Jeg ville have Thierry Henrys hastighed, kvaliteten og intelligensen fra Messi, og Carles Puyol eller John Terrys hjerte. Pasningen, tror jeg ikke, at jeg vil ændre for nogen. Jeg vil holde mig til min egen, for at være ærlig,” lød det også fra Fabregas.

LÆS OGSÅ: Koeman støtter op om Barca-forsvarer: ”Han laver fejl som alle andre”

“Det er den slags spiller, jeg ser op til. Jeg kan godt lide at se på de allerbedste, og jeg var altid taknemmelig for, at Gud gav mig muligheden for at spille med de allerbedste i mange år.”