18-årige Ludovit Reis skifter til Barcelona fra Groningen. Sportsdirektøren i den hollandske klub kalder aftalen for et bevis på klubbens evne til at fostre store talenter. 

Barcelona har sikret sig Groningens 18-årige midtbanetalent Ludovit Reis, der skifter til den catalanske klub på en treårig kontrakt, mens hollænderne angiveligt får omkring 23 millioner kroner i overgangssum. Det beløb kan stige til små 60 millioner kroner, hvis bestemte klausuler bliver indfriet. 

Ludovit Reis er rundet af Groningens ungdomsakademi og fik debut på førsteholdet i september 2017. Han besidder rekorden af at være den første spiller født i det 21. århundrede, som kom på måltavlen i den hollandske Æresdivision, som Goal skriver. Han har i en længere periode været en fast del af førsteholdstruppen hos Groningen

”Det er et kompliment til alle dele af klubben,” siger Groningens sportsdirektør Mark-Jan Fledderus   til klubbens hjemmesiden i forbindelse med offentliggørelsen af aftalen med Barcelona. 

”Vores talentspejdere opdagede Ludovits kvaliteter for fire år siden og var i stand til at overtale ham til at komme til Groningen. Her har hans trænere arbejdet med ham og hjulpet ham med at udvikle sig yderligere. Ludovit har haft muligheden for at vise sig frem i en meget ung alder, da han blev en del af førsteholdet,” siger sportsdirektøren og lovpriser faciliteterne på klubbens træningsanlæg. 

”Ludovits udvikling er gået meget stærkt. Den ultimative præmie er hans skifte til Barcelona. Denne transfer viser, at det er muligt for unge, talentfulde spillere at udvikle sig i Groningen og ende i en verdensberømt klub som Barcelona,” fortsætter Fledderus og komplimenterer Ludovit Reis for hans flotte præstationer, og han ønsker spilleren masser af succes i Spanien. 

Det forventes, at Reis indleder næste sæsons forberedelser sammmen med Barcelonas førstehold for derefter at spille en sæson på klubbens b-hold, så han kan udvikle sig yderligere.