På en aften hvor spændingen og forventningerne var tårnhøje leverede FC København en præstation, der vil blive husket for evigt.

For anden gang i klubbens historie har de kvalificeret sig til knockoutfasen i Champions League, efter en sejr på 1-0 over det tyrkiske hold Galatasaray.

Kampen startede med et par nervepirrende øjeblikke for FCK, da opspilsfejl gav Galatasaray muligheder for at presse på.

Især en situation efter 24 minutter, hvor Denis Vavro mistede bolden, skabte spænding, men Elias Jelert var hurtig til at afværge faren. Trods Galatasarays dominans mod slutningen af første halvleg, lykkedes det ikke for dem at bryde igennem FCKs forsvar, og første halvleg endte målløs.

Efter pausen kom FCK stærkt tilbage. De udnyttede Galatasaray manglende vilje til at presse på og tog kontrol over spillet. Det afgørende øjeblik kom i det 58. minut, da Lukas Lerager modtog en perfekt aflevering fra Elias Achouri og uden besvær sendte bolden i mål. Dette mål sendte Parken ind i en tilstand af ren eufori.

Galatasaray reagerede prompte på FCK’s mål ved at indsætte offensive profiler som Dries Mertens og Hakim Ziyech, men FCKs forsvar stod fast.

I kampens sidste faser blev spændingen intensiveret, da Lerager modtog to gule kort og blev udvist. Trods dette og Galatasarays pres, holdt FCK stand og sikrede sejren.

Dette resultat betyder, at FCK nu står over for ottendedelsfinalerne i det nye år, en bedrift de kun har opnået én gang før, i 2010/11-sæsonen.