Med en samlet sejr på 3-1 over ungarske Ferencvaros har FC Midtjylland (FCM) sikret sig en plads i playoff-runden til Champions League.

Trods en tidlig føring til hjemmeholdet i Budapest formåede midtjyderne at vende slagets gang og sikre det nødvendige resultat for videre avancement.

Ferencvaros startede kampen i et højt tempo og fik hurtigt lagt pres på FCM.

Efter kun 17 minutters spil var hjemmeholdet foran, da Ibrahim Cisse udnyttede en løs bold efter en redning fra Elias Olafsson, der ellers havde pareret et hovedstød. Denne scoring kunne have været begyndelsen på en mareridtsaften for FCM, men holdet formåede at stå imod det efterfølgende pres. Kort efter målet var Ferencvaros tæt på at øge føringen, men FCMs forsvar holdt stand.

Trods den svære start formåede FC Midtjylland at finde fodfæste mod slutningen af første halvleg. En vigtig taktisk ændring fra cheftræner Thomas Thomasberg, der indsatte Aral Simsir, gav holdet nyt liv, og det blev tydeligt, at midtjyderne ikke var færdige med at kæmpe. Flere chancer fulgte, men FCM måtte gå til pause uden at have udlignet.

Anden halvleg blev en helt anden historie. Thomasberg havde tydeligvis formået at motivere sine spillere i pausen, og FCM kom ud med fornyet energi. Efter blot fem minutters spil i anden halvleg udnyttede Oliver Sørensen en mulighed, der blev skabt af flot forarbejde fra Simsir og Franculino. Sørensens mål bragte balance i regnskabet, og herefter var det FCM, der dikterede spillet.

Selvom FC Midtjylland havde flere chancer for at afgøre kampen og sikre en sejr i Ungarn, måtte de nøjes med et uafgjort resultat. Adam Gabriel og Dario Osorio kom begge tæt på, men manglede det sidste held for at score det afgørende mål.

Den uafgjorte kamp var dog nok til at sende FCM videre til playoff-runden, hvor de skal møde Slovan Bratislava. Hvis de danske mestre formår at besejre det slovakiske hold, venter Champions League-gruppespillet og muligheden for at spille mod nogle af Europas absolut bedste hold.