FC Nordsjælland er kendt for deres ungdommelige spillere, som før er blevet solgt for store summer. Det skete blandt andet, da Ajax købte guldfuglen, Kudus.

Og det er nu blevet bekræftet, at FC Nordsjælland har den laveste gennemsnitsalder af alle hold i de tyve bedste europæiske ligaer.

De topper ofte listen hertillands, men nu stryger Farum-klubben til tops i Europa.

De ligger nemlig etter blandt alle hold i de tyve bedste topligaer i Europa. Der står det noteret, at de har haft en gennemsnitsalder på 22,7 år i sæsonens første fem kampe. Det viser statistikken, der er udarbejdet af CIES.

Topper listen over Portugal og Holland

FC Nordsjælland fører med 0,4 år ned til andenpladsen og Famalicao. Hollandske ADO Den Haag og belgiske Waasland-Beveren følger trop med 23,4 år.

Hvis man kigger hertillands, er det Vejle Boldklub og Brøndby IF, der er nærmest Nordsjælland, hvor de begge stiller op med en gennemsnitsalder på 25 år.

Hvis man igen zoomer ud, så kan Nordsjælland dog ikke hamle op med verdens absolutte yngste hold. De indtager her niendepladsen. Det er lettiske FK Metta, der topper listen med en gennemsnitsalder på 20,7 år gennem 22 kampe.