Danmark – eller måske rettere FCK – har igen bevist sin styrke på den europæiske fodboldscene.

Efter de seneste resultater i europæisk fodbold, forbliver Danmark solidt på 14.-pladsen på koefficientlisten.

Det er FC København, der næsten egenhændigt har sikret Danmarks position. Holdet, under ledelse af Jacob Neestrup, spillede uafgjort 2-2 mod Galatasaray i den seneste runde af Champions Leagues gruppespil.

Dette resultat tilføjede 0,250 point til Danmarks samlede koefficient. Desværre for Danmark tabte FC Nordsjælland mod Fenerbahce. Hvis FCK havde sikret den sejr mod Galatasaray, som klubben var meget tæt på, ville Danmark have overhalet Serbien på koefficientlisten, da en sejr ville have givet 0,500 point.

Indtil videre har FCK bidraget med 9,5 point, mens FC Nordsjælland har tilføjet 3,5 point. Andre danske klubber som FCM og AGF har også bidraget, men i mindre grad. FCM sikrede 3 point, før de blev slået ud, og AGF tilføjede kun et enkelt point.

Tjekkiet er det nærmeste land til Danmark på listen. De har rykket sig opad og ligger nu på 16.-pladsen, en forbedring fra deres tidligere 18.-plads.

En position i top 15 sikrer, at Danmark kan få fem pladser i de europæiske turneringer, selv når Champions League ændrer format i 2024.