Der var ikke mange, der kendte til den belgiske klub Royal Union St. Gilloise, da de lå i den belgiske første division, før de blev en ‘danskerklub’.

Pludselig gik det stærkt og klubben der rykkede op, var mulehår fra at vinde det belgiske mesterskab i deres første sæson efter oprykningen.

I dag ligger klubben på en 10. plads i den belgiske liga, men forrige år formåede det at slutte på en af de europæiske pladser, og derfor møder de netop nu danske FC Midtjylland i Herning.

En kamp der på papiret så ganske lige ud, har i første halvleg vist sig at være alt andet.

Efter 40 minutters spil (i skrivende stund) er stillingen 1-0 til FC Midtjylland på mål af senegalesiske Ousmane Diao, men det har stort set været spil til et mål.

Inden kampen rundede 40 minutter stod FC Midtjylland allerede noteret for 12 målforsøg, hvor 4 af dem var indenfor rammen.

Under den såkalte xG (forventede mål) førte FC Midtjylland med 1.58 – 0.05. Det betyder helt præcist, at med de chancer der har været i kampen, burde FC Midtjylland i gns. have scoret 1.58 mål, mens gæsterne burde have scoret 0.05 mål.

Vi kender det dog med fodbold, at det kan gå lynhurtigt, og pludselig kan resultatet være et helt andet.

For nu er stillingen 1-0 til FC Midtjylland, hjemmeholdet har domineret fra start og gæsterne skal i den grad oppe sig, hvis de vil tage fra Danmark med mindst et point.