FIFA udelukker fodboldpræsident på livstid for sexmisbrug

Nicolai Busekist — 21. nov 2020 08:06
Foto: Shutterstock

Yves Jean-Bart, der i mange år har været præsident for Haitis fodboldforbund, er fredag blevet udelukket for al fodbold på livstid. Det er blevet offentliggjort på Det Internationale Fodboldforbunds (FIFA) hjemmeside.

Det er FIFAs etiske komité, der har afgjort, at han skal udelukkes fra al fodbold. Det sker på baggrund af en sag, der omhandler seksuelt misbrug af både kvinder og mindreårige piger i perioden 2014 til 2020.

Den 72-årige Jean-Bart, som typisk blot går under navnet Dadou, er kendt skyldig i at have misbrugt sin magtposition til at tvinge kvinder og piger på det nationale fodboldakademi i Croix-des-Bouquets til sex.

Ifølge dommen er han også blevet påkrævet at betale en bøde på syv millioner kroner. Anklagerne kom i april i år frem, da den tidligere teknisk direktør på fodboldakademiet fortalte åbent om de skræmmende forhold.

Det er dét, der har fået FIFA til at suspendere præsidenten. På trods af fredagens dom, er det dog ikke ensbetydende med, at de er færdige med at efterforske den forfærdelige sag.

Efter sigende skulle han have haft en kvindelig leder på akademiet, hvis opgave var at udvælge og overtale de unge kvindelige spillere til at have sex med fodboldpræsidenten.

Hvis ikke de adlød, blev kvinderne truet med at blive smidt ud af akademiet. Denne del af sagen er dog endnu ikke afsluttet. Dommen mod Yves Jean-Bart blev afsagt onsdag, men er dog først blevet meldt offentligt ud fredag.

Andre læser

Kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg Fodboldnyheder

Partnere