FC Barcelona udbetalte intet mindre end 10,4 milliarder kroner til fire spiller over en fireårig periode

Ferran Reverter, der er administrerende direktør for FC Barcelona, har i forbindelse med præsentationen af deres senest årsregnskab forklaret, at Bartomeu-ledelsen har truffet flere økonomiske beslutninger, der har påvirket klubben i høj grad.

LÆS OGSÅ: Premier League-spiller anholdt: Mistænkes for seksuelt overgreb

Han forklarede blandt andet, at fire spillere tjente hele 10,4 milliarder kroner over en periode på blot fire år. Det er som et resultat af sådanne beslutninger, at Barcelona i dag har gæld på mere end 10 milliard kroner.

“Uden de beslutninger, som bestyrelsen har foretaget, så ville vores lønudgifter være på 108 procent af indtægterne. Det svarer til 835 millioner (6,2 milliarder kroner, red.),” fortalte Ferran Reverter ifølge Mundo Deportivo.

“I løbet af fire år var der fire spillere, der tjente 1,4 milliarder euro (10,42 milliarder kroner, red.). Det er 300 millioner euro (2,231 milliarder kroner, red.) pr. sæson for bare fire spillere.”

Ikke nok med det, så er der i løbet af de seneste år også blevet brugt store mængder penge på diverse transfer. Det omfatter også lettere besynderlige manøvre, der skulle have hjulpet på økonomien, men som endte med det omvendte.

LÆS OGSÅ: Manchester City vil have Barca-spiller i bytte for Sterling

Her kan man bl.a. fremhæve byttehandlen mellem Miralem Pjanic og Arthur, der ifølge Ferran Reverter endte med at koste Barcelona omkring 8,5 millioner euro, hvilket er svarende til 63 millioner kroner. Derfor var en tydelig underskudsforretning for den catalanske klub.