Det skete allerede inden, at Barcelona ønskede at danne sig en ny identitet, da man man sagde farvel til Arthur Melo. De havde blot ikke brug for midtbanespilleren længere.

Han spiller nu i Juventus, hvilket er klubben, Barcelona skal møde i Champions League.

Han møder dermed sin tidligere klub, når catalanerne gæster Juventus Stadium. Det ville ikke komme som nogen overraskelse, hvis det ikke bliver et kærligt møde for brasilianeren.

Den nye Xavi

Han blev hentet i brasilianske Gremio i 2018. Han fik hurtigt prædikatet ‘den nye Xavi’, og hvis man kigger på Arthurs første sæson i FC Barcelona, så var sammenlignerne stort set på sin plads.

Den anden sæson haltede, hvorfor han pludseligt blev solgt.

Han har også haft svært ved at finde rytmen i Juventus, hvor han blot har spillet fem kampe. Juventus-træneren synes heller ikke at have den store tiltro til brasilianeren.

“Han er en speciel spiller, med egenskaber fra spansk fodbold. Hans spil er meget kort og passer til Barcelona. Han ser meget lidt fremad og rører bolden for meget, mens han i konkrete situationer kunne accellere. Det er noget vi arbejder på,” siger Andrea Pirlo.

Det kan dog være, at han kommer i spil onsdag aften, hvis han har formået at overbevise Andrea Pirlo om sine kvalitet.

Det hele kulminerer, når Juventus og Barcelona brager sammen i Champions League. Det er kun tiden, der vil vise, om Arthur kommer i spil i kampen.