Onsdag aften udsendte FC Barcelona en nedslående melding om, at det ikke er lykkedes at nå til enighed med spillerne om en lønnedgang. Det foreløbige resultat af, at der nu er aftalt en tænkepause, hvorefter forhandlingerne genoptages den 23. november.

LÆS OGSÅ: Transferbombe: Messi igen på vej væk fra Barcelona

“På den 11. november, efter en række intense møder og opslidende forhandlinger, betragter parterne perioden med møder for afsluttet, uden at være kommet frem til en aftale,” er der skrevet i den officielle udmelding fra Barcelona.

“For at løse de alvorlige økonomiske problemer som følge af Covid-19 pandemien, der mindsker klubbens indtægter med mere end 300 mio. euro, er det nødvendigt at tilpasse lønningerne med 191 mio. euro. Der har været velvilje til en forståelse fra begge sider og mange forhindringer er overkommet,” skriver klubben også i sin pressemeddelelse.

Pause til den 23. november

De fortæller ligeledes, at begge parter har accepteret, at forhandlingerne bliver sat på pause frem til den 23. november. Klubben håber naturligvis på, at spillerne i denne periode beslutter at acceptere lønnedgangen:

“Begge parter har aftalt, at tage en pause frem til den 23. november for at reflektere over, om man alligevel kan acceptere de ting der har været på bordet,” lyder det i pressemeddelelsen, som bliver fulgt op med:

“Vi er meget bevidste om den utrolige betydning det vil have, at vi i fælles forståelse løser denne komplekse situation. Derfor må klubben acceptere ikke at kunne nå sin målsætning, mens de professionelle spillere må bidrage med mere end de ønsker.”

LÆS OGSÅ: Spansk Barcelona-spiller kan fejre 10 års jubilæum

Til slut skriver klubben, at de kan være nødt til at træffe en afgørende beslutning, hvis ikke spillerne i reflektionsperioden beslutter at acceptere de præsenterede vilkår. Det tyder på, at de vil forsøge at gennemtvinge en lønnedgang, hvis ikke spillerne selv accepterer det.