Et emne, der har været meget fremtrædende i præsidentkandidaterne i Barcas taler, har været økonomien. Freixa, der er blevet citeret af Marca, har nu skitseret, hvordan han planlægger at tackle klubbens gæld og alarmerende økonomiske situation.

LÆS OGSÅ: Medie: Lionel Messi vil have FC Barcelona til at sælge holdkammerat

Selvfølgelig mener Freixa, at Lionel Messis kontrakt og løn er et problem, der straks skal løses, men det er dog ikke det eneste problem. Han sagde følgende ifølge Marca:

“Vores kandidatur er opadgående, mens de to andre, hvis ikke de er faldende, så er de stillestående.”

“Barca er den største klub i verden, og på trods af situationen skal vi være optimistiske, fordi det vil gå fremad. Men vi er i et kompromitteret øjeblik, der er resultatet af to faktorer; en ledelse, der har taget fejl af den økonomiske model og pandemien.”

“I 2010 fandt vi en klub med en meget lignende økonomisk situation, for når der er en anden kandidat, der siger, at han vil gøre det igen, vil det måske være bedre, hvis han ikke gør det, for der var ikke nogen pandemi på det tidspunkt. Det lykkedes os at omdirigere situationen, reducere gælden og vinde titler.”

LÆS OGSÅ: Medie: Premier League-klub henter Jerome Boateng

“Vi har en plan for at reducere omkostningerne. Vi vil tale med alle spillerne – især Messi. Han har allerede selv sagt, at han er opmærksom på klubbens situation, og der skal findes løsninger indtil pandemien er slut.”