Tirsdag aften annoncerede Josep Maria Bartomeu sin afgang som præsident i FC Barcelona. Han har besiddet rollen som klubbens præsident i mere end seks og et halvt år. Blandt kandidaterne er Victor Font favorit til at blive den nye præsident.

LÆS OGSÅ: Officielt: Bartomeu træder tilbage som præsident

I forbindelse med den forhenværende præsident Bartomeus afgang fra posten, skal der selvfølgelig findes en ny præsident. Blandt feltet af kandidater, er Victor Font kar favorit til at overtage posten som FC Barcelona-præsident efter Bartomeu.

Tilbage i januar 2019 offentliggjorde Victor Font, at han ville stille op som præsidentkandidat. Sidenhen har han også præsenteret sin plan for klubben, der blandt andet inkluderet at ansætte Xavi som manager og at få dyderne tilbage fra La Masia.

Indtil videre er Font den kandidat, der har præsenteret det mest seriøse projekt for FC Barcelona. Hans projektpræsentation har medført, at han er storfavorit til at blive tildelt posten som FC Barcelona-præsident.

Dette betyder dog ikke, at han er den eneste kandidat til posten. Blandt kandidaterne finder man også Joan Laporta, Jordi Farré og Lluis Fernandez.

Fra ovenstående liste er det hovedsageligt Joan Laporta, der springer i øjnene. Det skyldes, at han tidligere har været præsident i klubben, da han besad posten mellem 2003 og 2010.

Qua hans tidligere erfaring som præsident for FC Barcelona betragtes Joan Laporta også blandt favoritterne til at tage over efter Josep Maria Bartomeu.

LÆS OGS: Barcelona bekræfter: Vi har accepteret en plads

For tiden er Victor Font dog den klare favorit. Den kommende valgkamp kan dog meget vel byde på udfordring fra andre kandidater. Foruden navnene, der er nævnt herover, vil der sandsynligvis også komme flere kandidater på banen, når præsidentvalget nærmere sig.