Spillerne på Danmarks fodboldlandshold vil i den kommende kamp mod Moldova komme med en markering rettet mod VM i Qatar. De ønsker at markere, at der skal ske forbedringer og ændringer i Qatar, som bekendt er stærkt kritiseret for ikke at overholde menneskerettighederne.

LÆS OGSÅ: Ligapræsident: Vi skal have Messi og Ronaldo hertil

Det bekræfter Dansk Boldspil-Unions kommunikationschef, Jakob Høyer, da han deltog i et pressemøde, dog uden at oplyse, hvad markeringen går ud på.

Det skriver clbold.dk.

Han fortæller endvidere, at det ikke er DBU, som har besluttet, at dette skal ske, men derimod er det spillernes eget initiativ.

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel ønsker ikke at fortælle, hvad markeringen går ud på.

“I må se, hvad det er i morgen,” siger han.

“Det er en situation, som vi er blevet placeret i som spillere, at vi lige pludselig skal tage stilling til det her på baggrund af beslutninger, som andre folk har truffet. Vi har ventet og prøvet at gøre os selv klogere på situationen.”

“Vi har haft et møde med Amnesty (menneskerettighedsorganisation, red.) og vi har hørt, hvad de har haft at sige. Derefter har vi haft diskussioner om, hvordan vi kan være med til at pege tingene i den retning, som vi synes,” siger Schmeichel.

DBU håber, ifølge direktør Jakob Jensen, at det vil øge presset på Qatar mod slutrunden.

“Vi ønsker at bidrage til at skabe forandringer i Qatar, og vi vil gerne gøre det sammen med andre fodboldforbund, men også med andre idrætsforbund, organisationer og alle, der vil bidrage.”

LÆS OGSÅ: Fortsætter stimen: Messi kan vinde La Liga-pris

“Der er stadig behov for markante forbedringer og ændringer i Qatar, og det kan kun ske, hvis vi står sammen og samarbejder,” siger DBU-direktøren.