Martin Braithwaite har endnu ikke fået sit gennembrud i FC Barcelona. Onsdag tager de imod Dynamo Kiev i Champions League, hvor Braithwaite heller ikke er garanteret spilletid.

LÆS OGSÅ: Barca kan ende med at betale 120 mio. yderligere for nyindkøbt talent

Siden sit skifte fra Leganes til Barcelona i februar har danskeren fået mindre og mindre spilletid. I denne sæson er det kun blevet til fire sene indskiftninger, hvilket har udmøntet sig i omtrent 30 minutters samlet spilletid.

Det højeste antal spilleminutter i et enkelt opgør i denne sæson var i weekendens 1-1-opgør mod Alaves. Her blev han skiftet ind efter 78 minutter, men havde dog ikke den store indflydelse på kampen, da han knap havde kontakt med bolden.

Manglende spilletid kan blive et problem

Landstræner Kasper Hjulmand ser endnu ikke den manglende spilletid som et problem før de kommende kampe mod Sverige, Island og Belgien.

“Som det er lige nu, er det et mindre problem. Han er i en god forfatning. Og han har trods alt spillet nogle minutter, selv om det ikke er mange,” udtaler han ifølge Ritzau, og fulgte op med:

“Vi så, hvordan han kom hjem i den sidste samling og egentlig så fin ud. Vi så, at han i løbet af kampen mod Færøerne arbejdede sig ind i opgøret.”

På længere sigt kan det dog blive problematisk, hvis ikke Braithwaite får mere spilletid. Det erkender Hjulmand:

“Det er klart, at hvis det fortsætter, og vi kigger frem mod marts, så skal han helst have flere minutter på banen. Ellers kan det blive et problem for den rytme, han skal have.”

Han fortæller desuden, at han for tiden ikke har de store bekymringer, men står det på i mange måneder endnu, kan det gå hen og blive et problem.

LÆS OGSÅ: Koeman insisterer på at hente denne angriber i januar

I dette kalenderår har Braithwaite været på banen 15 gange for Barcelona, hvilket samlet set er blevet til 428 minutters spilletid, ifølge transfermarkt.